Sundae Jeongol tálalva friss zöldségekkel és chilivel

Sundae Jeongol

A Sundae Jeongol a koreai konyha egyik hagyományos étke, melyet friss zöldségekkel és a híres sundae, vagyis koreai vérkolbásszal készítenek. A jeongol, mint egy fűszeres leves, tele van gazdag umami ízekkel, és különleges állagot ad az ételnek a sundae, ami a hús és rizs keverékéből készült. A leves elkészítése során a zöldségek és a vérkolbász összeérnek, létrehozva egy harmonikus ízélményt, amit a szójaszósz és a chili még izgalmasabbá tesz. Ez az étel tökéletes választás egy gazdag, ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Sundae (koreai vérkolbász)
150 g Tofu
100 g Kelkáposzta
1 db Sárgarépa
100 g Gomba
2 ek. Szójaszósz
500 ml Húsleves alaplé
2 g Fokhagyma
1 tk. Ginger
2 db Chili paprikák
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sundae-t vágd fel kisebb darabokra. Ha szükséges, vedd le a bélését.

    A sundae, azaz koreai vérkolbász egy erőteljes ízű étel, ezért fontos, hogy megfelelően előkészítsük a felhasználása előtt.

    2

    A tofu-t apróra vágd, és tedd félre. A sárgarépát hámozd meg és vékony csíkokra vágd.

    A tofu könnyen felszívja az ízeket, így kiválóan illik a fűszeres alapléhez.

    3

    A gombát is szeleteld fel, és a kelkáposztát aprítsd fel nagyobb darabokra.

    A gombát és kelkáposztát különböző állagúra vágva érdekes textúrát adhatunk az ételnek.

    4

    A fokhagymát és gyömbért reszeld le vagy aprítsd finomra, majd egy serpenyőben kezd el pirítani az olajon.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat.

    5

    Adjuk hozzá a gombát, a kelkáposztát, a sárgarépát, és a sundae-t. Keverjük össze alaposan.

    A zöldségekkel együtt pirítva intenzívebb ízt érhetünk el.

    6

    Öntsd rá a húsleves alaplét, szójaszószt, és reszeld bele a gyömbért. Fűszerezd chilivel és főzd 10-15 percig.

    A chili paprikák fokozzák az étel ízét, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl csípős, ha nem szereted az erőset.

    7

    Tálalás előtt szórd meg a zöldhagymával és tálald friss rizs mellett.

    A rizs jól kiegészíti az ételt, és segít enyhíteni a sűrű, fűszeres ízvilágot.