Sundae Jeongol tålalva friss zöldségekkel és chilivel

Sundae Jeongol

A Sundae Jeongol a koreai konyha egyik hagyomĂĄnyos Ă©tke, melyet friss zöldsĂ©gekkel Ă©s a hĂ­res sundae, vagyis koreai vĂ©rkolbĂĄsszal kĂ©szĂ­tenek. A jeongol, mint egy fƱszeres leves, tele van gazdag umami Ă­zekkel, Ă©s kĂŒlönleges ĂĄllagot ad az Ă©telnek a sundae, ami a hĂșs Ă©s rizs keverĂ©kĂ©bƑl kĂ©szĂŒlt. A leves elkĂ©szĂ­tĂ©se sorĂĄn a zöldsĂ©gek Ă©s a vĂ©rkolbĂĄsz összeĂ©rnek, lĂ©trehozva egy harmonikus Ă­zĂ©lmĂ©nyt, amit a szĂłjaszĂłsz Ă©s a chili mĂ©g izgalmasabbĂĄ tesz. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy gazdag, Ă­nycsiklandĂł Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 300 g Sundae (koreai vĂ©rkolbĂĄsz)
⭕ 150 g Tofu
⭕ 100 g Kelkáposzta
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 100 g Gomba
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 500 ml HĂșsleves alaplĂ©
⭕ 2 g Fokhagyma
⭕ 1 tk. Ginger
⭕ 2 db Chili paprikák
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sundae-t vĂĄgd fel kisebb darabokra. Ha szĂŒksĂ©ges, vedd le a bĂ©lĂ©sĂ©t.

    A sundae, azaz koreai vĂ©rkolbĂĄsz egy erƑteljes Ă­zƱ Ă©tel, ezĂ©rt fontos, hogy megfelelƑen elƑkĂ©szĂ­tsĂŒk a felhasznĂĄlĂĄsa elƑtt.

    2

    A tofu-t apróra vågd, és tedd félre. A sårgarépåt håmozd meg és vékony csíkokra vågd.

    A tofu könnyen felszívja az ízeket, így kivålóan illik a fƱszeres alapléhez.

    3

    A gombåt is szeleteld fel, és a kelkåposztåt aprítsd fel nagyobb darabokra.

    A gombĂĄt Ă©s kelkĂĄposztĂĄt kĂŒlönbözƑ ĂĄllagĂșra vĂĄgva Ă©rdekes textĂșrĂĄt adhatunk az Ă©telnek.

    4

    A fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt reszeld le vagy aprĂ­tsd finomra, majd egy serpenyƑben kezd el pirĂ­tani az olajon.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne Ă©gjen meg, mert keserƱ Ă­zt adhat.

    5

    Adjuk hozzĂĄ a gombĂĄt, a kelkĂĄposztĂĄt, a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, Ă©s a sundae-t. KeverjĂŒk össze alaposan.

    A zöldsĂ©gekkel egyĂŒtt pirĂ­tva intenzĂ­vebb Ă­zt Ă©rhetĂŒnk el.

    6

    Öntsd rĂĄ a hĂșsleves alaplĂ©t, szĂłjaszĂłszt, Ă©s reszeld bele a gyömbĂ©rt. FƱszerezd chilivel Ă©s fƑzd 10-15 percig.

    A chili paprikĂĄk fokozzĂĄk az Ă©tel Ă­zĂ©t, de ĂŒgyelj arra, hogy ne legyen tĂșl csĂ­pƑs, ha nem szereted az erƑset.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg a zöldhagymĂĄval Ă©s tĂĄlald friss rizs mellett.

    A rizs jól kiegészíti az ételt, és segít enyhíteni a sƱrƱ, fƱszeres ízvilågot.