A sundae-t (koreai véreshurka) felvágjuk kisebb darabokra.
A sundae-t frissen készíthetjük, vagy előre megvásárolhatjuk a koreai boltokban.
A tofu-t kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a vöröshagymát, fokhagymát és zöld chilit pedig apróra vágjuk.
A tofu egy nagyon jó fehérjeforrás, és rendkívül jól átveszi az ízeket.
Egy nagy lábasban öntsd bele a vizet, add hozzá a búzalisztet, a szójaszószt, és forrald fel.
A búzaliszt segít sűríteni a levest, és gazdagabbá teszi az ízét.
Amikor a víz felforrt, tedd bele a tofu-t, a sundae-t, a gombát, és a zöld chilit.
A zöld chili friss ízt és enyhe csípősséget ad a levesnek.
A póréhagymát és a fokhagymát add hozzá, és főzd még 5-7 percig.
A póréhagyma fokozza az ízeket, míg a fokhagyma extra ízréteget ad a levesnek.
Ezután öntsd hozzá a tejet és a szezámolajat, és keverd össze, majd főzd 10 percig.
A tej krémessé teszi a levest, a szezámolaj pedig egy különleges, aromás ízt ad hozzá.
Tálald a levest friss korianderrel megszórva.
A koriander frissességet ad a levestnek, és szép színt is biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.