Sundae Jeongol Guk, tofuval, gombával és sundae-val tálalva

Sundae Jeongol Guk

A Sundae Jeongol Guk egy tradicionális koreai étel, amelyet fűszeres levesként tálalnak. A leves alapja a sundae (koreai véreshurka), amit tofuval, gombával és különféle zöldségekkel gazdagítanak. Az étel nemcsak tápláló, hanem rendkívül ínycsiklandó is, és gyakran fogyasztják családi összejöveteleken. A leves különlegessége a szezámolaj, amely gazdagítja az ízeket, míg a koriander frissességet ad hozzá.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sundae (koreai véreshurka)
150 g Tofu
100 g Gomba
1 db Vöröshagyma
1 db Zöld chili
1 szál Póréhagyma
2 ek. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Búzaliszt
200 ml Tej
500 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sundae-t (koreai véreshurka) felvágjuk kisebb darabokra.

    A sundae-t frissen készíthetjük, vagy előre megvásárolhatjuk a koreai boltokban.

    2

    A tofu-t kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a vöröshagymát, fokhagymát és zöld chilit pedig apróra vágjuk.

    A tofu egy nagyon jó fehérjeforrás, és rendkívül jól átveszi az ízeket.

    3

    Egy nagy lábasban öntsd bele a vizet, add hozzá a búzalisztet, a szójaszószt, és forrald fel.

    A búzaliszt segít sűríteni a levest, és gazdagabbá teszi az ízét.

    4

    Amikor a víz felforrt, tedd bele a tofu-t, a sundae-t, a gombát, és a zöld chilit.

    A zöld chili friss ízt és enyhe csípősséget ad a levesnek.

    5

    A póréhagymát és a fokhagymát add hozzá, és főzd még 5-7 percig.

    A póréhagyma fokozza az ízeket, míg a fokhagyma extra ízréteget ad a levesnek.

    6

    Ezután öntsd hozzá a tejet és a szezámolajat, és keverd össze, majd főzd 10 percig.

    A tej krémessé teszi a levest, a szezámolaj pedig egy különleges, aromás ízt ad hozzá.

    7

    Tálald a levest friss korianderrel megszórva.

    A koriander frissességet ad a levestnek, és szép színt is biztosít.