Az uborkát vékony szeletekre vágd, majd a szeleteket enyhén sózd meg, és hagyd állni 10-15 percig, hogy a felesleges víz kijöjjön belőlük.
Az uborka sózása segít, hogy ropogósabb legyen a saláta, és csökkenti az íztelenséget.
A chili paprikát aprítsd fel finomra, majd tedd félre.
A chili paprika mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod, ha nem szereted a túl csípőset, kevesebbet is használhatsz.
Készíts egy öntetet rizsecetből, cukorból, szójaszószból és a finomra vágott korianderből.
Az öntet a saláta ízének alapja, ügyelj arra, hogy a cukor és az ecet aránya megfelelő legyen, hogy ne legyen túl savanyú.
Az uborkát csavard ki a felesleges vízből, majd tedd egy tálba, és öntsd rá az elkészített öntetet.
Miután kiszűrted az uborkát, mindig érdemes egy kis extra ecetet hozzáadni, hogy friss maradjon.
Szórd meg a salátát szezámmaggal és apróra vágott chilivel, majd alaposan keverd össze.
A szezámmagok egy kis ropogós állagot adnak, míg a chili fokozza az ízeket.
Hűtsd le a salátát 20 percig a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálald hidegen.
A sunomono frissen, hűtve a legfinomabb, de másnap is ízletes marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.