Sunomono fűszeres változata, japán uborkasaláta szezámmaggal és chilivel tálalva

Sunomono fűszeres változat

A Sunomono egy hagyományos japán saláta, amelyet általában friss uborkával készítenek, és különféle öntetekkel, például szójaszósszal és rizsecettel ízesítenek. A fűszeres változat a japán ízek gazdag világát hozza el, ahol a chili és a szezámmag finom egyensúlyt ad a saláta frissességéhez. Ezt a salátát gyakran tálalják japán éttermekben, mint előételt vagy egy könnyed fogást a főétel előtt. A fűszeres napraforgómag és a koriander ad egy egyedi ízt, amely a sunomono egyik különlegessége.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Uborka
4 ek. Rizsecet
2 ek. Cukor
1 tk.
1 ek. Fekete szezámmag
1 db Chili paprika
2 ág Friss koriander
1 ek. Fűszeres szójaszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az uborkát vékony szeletekre vágd, majd a szeleteket enyhén sózd meg, és hagyd állni 10-15 percig, hogy a felesleges víz kijöjjön belőlük.

    Az uborka sózása segít, hogy ropogósabb legyen a saláta, és csökkenti az íztelenséget.

    2

    A chili paprikát aprítsd fel finomra, majd tedd félre.

    A chili paprika mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod, ha nem szereted a túl csípőset, kevesebbet is használhatsz.

    3

    Készíts egy öntetet rizsecetből, cukorból, szójaszószból és a finomra vágott korianderből.

    Az öntet a saláta ízének alapja, ügyelj arra, hogy a cukor és az ecet aránya megfelelő legyen, hogy ne legyen túl savanyú.

    4

    Az uborkát csavard ki a felesleges vízből, majd tedd egy tálba, és öntsd rá az elkészített öntetet.

    Miután kiszűrted az uborkát, mindig érdemes egy kis extra ecetet hozzáadni, hogy friss maradjon.

    5

    Szórd meg a salátát szezámmaggal és apróra vágott chilivel, majd alaposan keverd össze.

    A szezámmagok egy kis ropogós állagot adnak, míg a chili fokozza az ízeket.

    6

    Hűtsd le a salátát 20 percig a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálald hidegen.

    A sunomono frissen, hűtve a legfinomabb, de másnap is ízletes marad.