Suraikkai Kootu tálalva zöldségekkel és fűszerekkel díszítve

Suraikkai Kootu

A Suraikkai Kootu a dél-indiai konyha egyik alapvető étele, amelyet különböző zöldségekkel és fűszerekkel készítenek. Az étel hagyományosan fűszeres, és gazdag ízekkel rendelkezik, amelyeket a kókusz és az egyedi indiai fűszerek adnak. Az indiai háztartásokban gyakran készítik a családi étkezésekhez, mivel tápláló és könnyen elkészíthető. A suraikkai, más néven láda squash, egy édes és enyhén fűszeres ízt ad az ételnek, amelyet a gazdag fűszeres alap még ízletesebbé tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Suraikkai (láda squash)
100 g Tojásos borsó
50 g Kókusz reszelék
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Zöld chili
1 ek. Kókuszolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Mustármag
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A suraikkait hámozd meg, és vágd kisebb darabokra.

    A láda squashot a keményebb héjától érdemes megválni, hogy a zöldség puha és könnyen megfőjön.

    2

    A tojásos borsót (toor dal) öblítsd le, és tedd egy lábasba. Öntsd fel vízzel, és főzd 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A borsó felfőzésekor ügyelj arra, hogy elég víz legyen, hogy ne égjen le.

    3

    A hagymát vágd fel apróra, a fokhagymát zúzd össze, és a zöld chilit vágd kis karikákra.

    A zöld chili mennyiségét az étel erősségétől függően állíthatod, hogy enyhén csípős vagy erősebb legyen.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a mustármagot és a köményt. Pirítsd őket 1-2 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A mustármagot ügyelj, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt adhat.

    5

    Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és a zöld chilit, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ha szeretnéd, a hagymát karamellizálhatod egy kicsit, hogy édesebb ízt kapjon.

    6

    A kókusz reszeléket add hozzá a fűszeres hagymához, és főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusz reszelék gazdagítja a levest, és édes ízt ad az ételnek.

    7

    Add hozzá a felkockázott suraikkait a főzött borsóhoz, és főzd 10-15 percig, amíg a zöldség megpuhul.

    A zöldséget ne főzd túl, hogy megőrizze frissességét és textúráját.

    8

    Miután minden alapanyag megpuhult, öntsd hozzá a kókuszos fűszerkeveréket, és főzd további 5 percig.

    A levesnek jól át kell járnia a fűszerekkel, hogy gazdag ízű legyen.

    9

    Tálald melegen, és ízlés szerint friss korianderrel díszítsd.

    A friss koriander frissességet és szép színt ad az ételnek.