A sururut alaposan öblítsd le, és készítsd elő a főzéshez. Ha szükséges, távolítsd el az esetleges héjakat.
A friss sururu tisztítása fontos, hogy ne maradjanak benne homokszemek vagy szennyeződések.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat. Az olívaolaj segít a fokhagyma aromáinak kioldásában.
A fokhagyma illatának felszabadulása után add hozzá a sururut a serpenyőbe, és párold közepes lángon 5-7 percig, amíg enyhén megpuhul.
Ne tedd túl sokáig a tűzre a sururut, mert túlfőzve elveszíti a friss textúráját.
Amikor a sururu megpuhult, add hozzá a citromlevet, sót, borsot és opcionálisan chili szeleteket, majd jól keverd össze.
A chili egy kis csípősséget adhat az ételhez, de az ízesítést mindig az egyéni preferenciáidhoz igazíthatod.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és egy kevés olívaolajjal locsold meg a kész ételt.
A petrezselyem frissessége és színe kiemeli az ételt, és egy kis plusz ízt is ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.