Sururu olívaolajjal, fokhagymával, petrezselyemmel és citromlével

Sururu olívaolajjal

A sururu, más néven tengeri uborka, a karibi konyha egyik különlegessége. Frissen, olívaolajjal, fokhagymával és citromlével párolva, egy ínycsiklandó ételt alkot, amely könnyen elkészíthető, és gazdag friss ízekben. Az ételt gyakran tálalják köretként, vagy egy könnyed étkezés részeként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sururu
3 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Citromlé
1 csokor Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Chili (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sururut alaposan öblítsd le, és készítsd elő a főzéshez. Ha szükséges, távolítsd el az esetleges héjakat.

    A friss sururu tisztítása fontos, hogy ne maradjanak benne homokszemek vagy szennyeződések.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat. Az olívaolaj segít a fokhagyma aromáinak kioldásában.

    3

    A fokhagyma illatának felszabadulása után add hozzá a sururut a serpenyőbe, és párold közepes lángon 5-7 percig, amíg enyhén megpuhul.

    Ne tedd túl sokáig a tűzre a sururut, mert túlfőzve elveszíti a friss textúráját.

    4

    Amikor a sururu megpuhult, add hozzá a citromlevet, sót, borsot és opcionálisan chili szeleteket, majd jól keverd össze.

    A chili egy kis csípősséget adhat az ételhez, de az ízesítést mindig az egyéni preferenciáidhoz igazíthatod.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és egy kevés olívaolajjal locsold meg a kész ételt.

    A petrezselyem frissessége és színe kiemeli az ételt, és egy kis plusz ízt is ad.