Sururu paprikával, fűszeres halétel friss korianderrel

Sururu paprikával

A sururu egy népszerű hal, amely különböző változatokban készíthető el, de a paprikás változat a legkedveltebb. A paprikás sururu egy friss, fűszeres étel, amely gyorsan elkészíthető, és igazán gazdag ízeket kínál. A hal a friss paprikával és korianderrel együtt egy könnyű, mégis ínycsiklandó étkezést ad, amely ideális választás egy gyors vacsorához vagy ebédhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Sururu (hal)
1 db Piros paprika
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Citromlé
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sururut öblítsd le, majd vágd kisebb darabokra.

    A hal frissessége fontos, így ha lehet, friss halat használj.

    2

    A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát vágd karikákra.

    A paprika színesít, így a zöld paprikát is választhatod, ha enyhébb ízre vágysz.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a paprikát, és pirítsd még 5 percig, hogy a paprika megpuhuljon és illatos legyen.

    A paprika lágyítása segít abban, hogy az étel íze gazdagabb legyen.

    5

    Tedd a haldarabokat a serpenyőbe, és főzd 10-12 percig, amíg a hal megpuhul és átsül.

    A halat ne főzd túl, mert könnyen kiszáradhat. A legjobb, ha még szaftos és puha marad.

    6

    Ízesítsd sóval, borssal és citromlével. Keverd jól össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A citrom frissessége kiemeli a hal ízét, és jól illik a paprikához.

    7

    Tálald a sururut friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és színe remekül kiegészíti az ételt.