A sururut öblítsd le, majd vágd kisebb darabokra.
A hal frissessége fontos, így ha lehet, friss halat használj.
A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát vágd karikákra.
A paprika színesít, így a zöld paprikát is választhatod, ha enyhébb ízre vágysz.
Egy nagy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig.
A fokhagyma gyorsan megpirul, ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a paprikát, és pirítsd még 5 percig, hogy a paprika megpuhuljon és illatos legyen.
A paprika lágyítása segít abban, hogy az étel íze gazdagabb legyen.
Tedd a haldarabokat a serpenyőbe, és főzd 10-12 percig, amíg a hal megpuhul és átsül.
A halat ne főzd túl, mert könnyen kiszáradhat. A legjobb, ha még szaftos és puha marad.
Ízesítsd sóval, borssal és citromlével. Keverd jól össze, hogy az ízek összeérjenek.
A citrom frissessége kiemeli a hal ízét, és jól illik a paprikához.
Tálald a sururut friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége és színe remekül kiegészíti az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.