Keverd össze a darált kekszet az olvasztott vajjal, majd nyomkodd bele egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába. Tedd hűtőbe 15 percre.
A kekszes alaphoz használj édes kekszet, például Győri Édes-et vagy Albert kekszet. Fontos, hogy a vaj teljesen olvadjon meg, de ne legyen forró, mert akkor megégetheti a kekszet.
Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra, és készítsd elő a tölteléket: habosítsd fel a krémsajtot a cukorral egy keverőtálban.
A krémsajtot vedd ki a hűtőből legalább fél órával a felhasználás előtt, hogy szobahőmérsékletű legyen. Így könnyebben fogod tudni habosra keverni, és elkerülheted a csomósodást.
Add hozzá a tojásokat, egyenként keverve, majd öntsd bele a vanília kivonatot és a citromhéjat.
A tojásokat is érdemes szobahőmérsékletűre melegíteni, mielőtt hozzáadnád a krémsajthoz. A citromhéjjal óvatosan bánj, mert túl sok elnyomhatja a többi ízt. Csak a sárga héját reszeld bele, a fehér rész keserű lehet.
Fokozatosan keverd bele a tejszínt, amíg a massza sima és krémes lesz.
A tejszínt lassan, kis adagokban add a masszához, hogy elkerüld a kicsapódást. Ne keverd túl, csak addig, amíg egynemű nem lesz.
Öntsd a krémsajtos keveréket a kekszes alapra, és süsd a sütő középső rácsán 45-50 percig, amíg a közepe enyhén remegős marad.
A sütés során figyelj arra, hogy a torta ne barnuljon meg túlságosan. Ha szükséges, takard le alufóliával a tetejét. A sajttorta akkor van kész, ha a széle megszilárdult, de a közepe még kissé remegős.
Kapcsold ki a sütőt, és hagyd a tortát a sütőben hűlni résnyire nyitott ajtóval, hogy elkerüld a repedéseket.
Ez a lépés nagyon fontos, mert a hirtelen hőmérsékletváltozás repedéseket okozhat a torta tetején. A fokozatos hűtés segít elkerülni ezt.
Miután teljesen kihűlt, tedd a hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen és az ízek összeérjenek.
A legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben hagyod a tortát. Így az ízek teljesen összeérnek, és a torta tökéletesen megdermed.
Tálalás előtt díszítsd friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csokoládéreszelékkel.
A díszítéshez használj szezonális gyümölcsöket, vagy készíts egy egyszerű tejszínhabot. Csokoládéreszelék helyett használhatsz olvasztott csokoládét is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.