Frissen készült sütőben sült hamburger sajttal és zöldségekkel

Sütőben Sült Hamburger

A sütőben sült hamburger egy egyszerű és kényelmes módja annak, hogy otthon is élvezhessük a klasszikus hamburgert anélkül, hogy serpenyőt vagy grillt kellene használni. Ez a módszer különösen praktikus, ha nagyobb adagot készítesz, mivel egyszerre több pogácsát is süthetsz a sütőben anélkül, hogy folyamatosan figyelned kellene őket. Az eredmény egy szaftos, tökéletesen átsült húspogácsa, amely a cheddar sajttal és friss zöldségekkel együtt garantáltan ízletes fogás lesz. Egy gyors és finom étel, amelyet bármilyen alkalomra könnyedén elkészíthetsz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált)
150 g Cheddar sajt
4 db Hamburger zsemle
1 ek. Vaj
4 db Salátalevél
1 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
1 db Uborka
2 ek. Majonéz
2 ek. Ketchup
1 tk. Mustár
0.5 tk. Fokhagyma (őrölt)
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a hús egyenletesen süljön meg.

    2

    A darált marhahúst keverd össze a sóval, fekete borssal és az őrölt fokhagymával, majd formázz belőle 4 egyenlő méretű húspogácsát.

    Ne dolgozd túl a húst, mert akkor kemény lesz. Óvatosan keverd össze a fűszerekkel.

    3

    Helyezd a húspogácsákat a sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket 15 percig a sütőben.

    A sütési idő függ a húspogácsák vastagságától. Érdemes ellenőrizni, hogy átsültek-e.

    4

    15 perc után helyezz minden pogácsára egy szelet cheddar sajtot, majd süsd további 5 percig, hogy a sajt megolvadjon.

    Ha nem szereted a cheddar sajtot, használhatsz más, jól olvadó sajtot is.

    5

    A hamburger zsemléket vágd félbe, kend meg egy kevés vajjal, majd helyezd a sütőbe 3-4 percre, hogy enyhén megpiruljanak.

    A zsemléket figyelni kell, mert könnyen megéghetnek. Pirítás helyett serpenyőben is megpiríthatod őket.

    6

    A zsemle alsó felére kend a majonézt és a mustárt, majd helyezz rá egy salátalevelet.

    A majonéz és a mustár helyett használhatsz más szószt is, ízlés szerint.

    7

    Tedd rá a sajtos húspogácsát, majd helyezd rá a paradicsomszeleteket, a vöröshagymát és az uborkát.

    A feltéteket ízlés szerint variálhatod.

    8

    A zsemle felső felét kend meg ketchuppal, majd helyezd rá a hamburgert.

    A ketchup helyett használhatsz más szószt is.

    9

    Azonnal tálald sült burgonyával vagy friss salátával kiegészítve.

    A hamburgert frissen a legfinomabb.