Frissen kĂ©szĂŒlt sĂŒtƑben sĂŒlt hamburger sajttal Ă©s zöldsĂ©gekkel

SĂŒtƑben SĂŒlt Hamburger

A sĂŒtƑben sĂŒlt hamburger egy egyszerƱ Ă©s kĂ©nyelmes mĂłdja annak, hogy otthon is Ă©lvezhessĂŒk a klasszikus hamburgert anĂ©lkĂŒl, hogy serpenyƑt vagy grillt kellene hasznĂĄlni. Ez a mĂłdszer kĂŒlönösen praktikus, ha nagyobb adagot kĂ©szĂ­tesz, mivel egyszerre több pogĂĄcsĂĄt is sĂŒthetsz a sĂŒtƑben anĂ©lkĂŒl, hogy folyamatosan figyelned kellene Ƒket. Az eredmĂ©ny egy szaftos, tökĂ©letesen ĂĄtsĂŒlt hĂșspogĂĄcsa, amely a cheddar sajttal Ă©s friss zöldsĂ©gekkel egyĂŒtt garantĂĄltan Ă­zletes fogĂĄs lesz. Egy gyors Ă©s finom Ă©tel, amelyet bĂĄrmilyen alkalomra könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­thetsz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs (darĂĄlt)
⭕ 150 g Cheddar sajt
⭕ 4 db Hamburger zsemle
⭕ 1 ek. Vaj
⭕ 4 db SalĂĄtalevĂ©l
⭕ 1 db Paradicsom
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 1 db Uborka
⭕ 2 ek. MajonĂ©z
⭕ 2 ek. Ketchup
⭕ 1 tk. Mustár
⭕ 0.5 tk. Fokhagyma (Ƒrölt)
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200°C-ra. KĂ©szĂ­ts elƑ egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsit.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se fontos, hogy a hĂșs egyenletesen sĂŒljön meg.

    2

    A darĂĄlt marhahĂșst keverd össze a sĂłval, fekete borssal Ă©s az Ƒrölt fokhagymĂĄval, majd formĂĄzz belƑle 4 egyenlƑ mĂ©retƱ hĂșspogĂĄcsĂĄt.

    Ne dolgozd tĂșl a hĂșst, mert akkor kemĂ©ny lesz. Óvatosan keverd össze a fƱszerekkel.

    3

    Helyezd a hĂșspogĂĄcsĂĄkat a sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, Ă©s sĂŒsd Ƒket 15 percig a sĂŒtƑben.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a hĂșspogĂĄcsĂĄk vastagsĂĄgĂĄtĂłl. Érdemes ellenƑrizni, hogy ĂĄtsĂŒltek-e.

    4

    15 perc utĂĄn helyezz minden pogĂĄcsĂĄra egy szelet cheddar sajtot, majd sĂŒsd tovĂĄbbi 5 percig, hogy a sajt megolvadjon.

    Ha nem szereted a cheddar sajtot, hasznĂĄlhatsz mĂĄs, jĂłl olvadĂł sajtot is.

    5

    A hamburger zsemlĂ©ket vĂĄgd fĂ©lbe, kend meg egy kevĂ©s vajjal, majd helyezd a sĂŒtƑbe 3-4 percre, hogy enyhĂ©n megpiruljanak.

    A zsemlĂ©ket figyelni kell, mert könnyen megĂ©ghetnek. PirĂ­tĂĄs helyett serpenyƑben is megpirĂ­thatod Ƒket.

    6

    A zsemle alsó felére kend a majonézt és a mustårt, majd helyezz rå egy salåtalevelet.

    A majonéz és a mustår helyett hasznålhatsz mås szószt is, ízlés szerint.

    7

    Tedd rĂĄ a sajtos hĂșspogĂĄcsĂĄt, majd helyezd rĂĄ a paradicsomszeleteket, a vöröshagymĂĄt Ă©s az uborkĂĄt.

    A feltéteket ízlés szerint variålhatod.

    8

    A zsemle felsƑ felĂ©t kend meg ketchuppal, majd helyezd rĂĄ a hamburgert.

    A ketchup helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs szĂłszt is.

    9

    Azonnal tĂĄlald sĂŒlt burgonyĂĄval vagy friss salĂĄtĂĄval kiegĂ©szĂ­tve.

    A hamburgert frissen a legfinomabb.