Sütőtök curry tálalva korianderrel

Sütőtök curry

A sütőtök curry egy gazdag és ízletes fogás, amely az indiai konyha inspirációjára készült. A krémes kókusztej és a fűszeres currypaszta harmóniája tökéletesen kiegészíti a sütőtök édeskés ízét. Ez az étel nemcsak tápláló és könnyen elkészíthető, hanem igazi komfortételként szolgál a hűvösebb napokon. Párolt rizzsel vagy naan kenyérrel tálalva ideális választás egy hétköznapi vacsorára vagy különleges alkalmakra is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sütőtök
400 ml Kókusztej
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 ek. Currypaszta (vörös vagy sárga)
20 ml Olívaolaj
10 g Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk. Chilipehely (opcionális)
20 ml Lime-lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőtököt hámozd meg, magozd ki, majd vágd közepes kockákra. A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd finomra.

    A sütőtök hámozása könnyebb, ha előtte néhány percre beteszed a mikrohullámú sütőbe.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten, majd add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a currypasztát, majd keverd jól össze. Párold 1-2 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.

    A currypaszta mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a csípőset, használj több currypasztát.

    4

    Tedd bele a sütőtök kockákat, és alaposan forgasd bele a fűszeres alapba. Adj hozzá sót, borsot és, ha szereted a csípőset, chili pelyhet is.

    A sütőtök kockáknak kb. egyforma méretűnek kell lenniük, hogy egyenletesen süljenek meg.

    5

    Öntsd fel kókusztejjel, majd forrald fel. Alacsony hőmérsékleten főzd 15-20 percig, amíg a sütőtök megpuhul.

    Ha a kókusztej túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.

    6

    A végén add hozzá a lime-levet, és keverd össze. Kóstold meg, és szükség esetén ízesítsd tovább.

    A lime-lé frissességet ad a currynek. Ha nincs otthon lime, használhatsz citromot is.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel. Kínáld párolt rizzsel vagy naan kenyérrel.

    Ha nem szereted a koriandert, használhatsz petrezselymet is.