SĂŒtƑtök krĂ©mleves lĂĄgy Ă©s selymes ĂĄllaggal, pirĂ­tott tökmaggal dĂ­szĂ­tve

SĂŒtƑtök krĂ©mleves

A SĂŒtƑtök krĂ©mleves a hƱvös Ƒszi napok egyik kedvenc Ă©tke, amely nemcsak finom, de tĂĄplĂĄlĂł is. A sĂŒlt sĂŒtƑtök, tejszĂ­n Ă©s a fƱszerek tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkotnak egy lĂĄgy, krĂ©mes levest. A sĂŒlt sĂŒtƑtök enyhĂ©n Ă©des Ă­ze Ă©s a fƱszerek – mint a szerecsendiĂł Ă©s a fahĂ©j – egy igazĂĄn kĂŒlönleges, egyedi Ă©telt alkotnak. Ezt a levest nemcsak felnƑttek, de a gyerekek is imĂĄdjĂĄk!

A sĂŒtƑtök krĂ©mleves igazi Ƒszi kĂ©nyeztetĂ©s. A sĂŒtƑtök gazdag vitaminokban, Ă©s a fƱszeres, enyhĂ©n Ă©des Ă­ze egy igazĂĄn melegĂ­tƑ Ă©lmĂ©ny a hideg hĂłnapokban. TĂĄlalhatjuk friss fƱszernövĂ©nyekkel Ă©s egy szelet pirĂ­tott kenyĂ©rrel, hogy mĂ©g finomabb legyen.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 1 kg SĂŒtƑtök
⭕ 2 ek Vaj
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 l ZöldsĂ©gleves alaplĂ©
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 1 tk Só Info
⭕ 0.5 tk Bors
⭕ 1 csipet Szerecsendió

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    HĂĄmozd meg Ă©s kockĂĄzd fel a sĂŒtƑtököt.

    A sĂŒtƑtököt kockĂĄzd körĂŒlbelĂŒl egyforma mĂ©retƱre, hogy egyenletesen fƑjön meg.

    2

    Olvaszd fel a vajat egy låbasban, és dinszteld meg rajta a felaprított hagymåt és fokhagymåt.

    A hagymåt és fokhagymåt alacsony långon dinszteld, hogy ne égjenek meg, mert keserƱ ízt adhatnak a levesnek.

    3

    Add hozzĂĄ a sĂŒtƑtököt, Ă©s pirĂ­tsd 5 percig.

    A pirĂ­tĂĄs sorĂĄn a sĂŒtƑtök kissĂ© karamellizĂĄlĂłdik, ami mĂ©lyebb Ă­zt ad a levesnek.

    4

    Öntsd fel a zöldsĂ©gleves alaplĂ©vel, Ă©s fƑzd, amĂ­g a sĂŒtƑtök megpuhul.

    HasznĂĄlhatsz bolti zöldsĂ©gleves alapot is, de ha van idƑd, Ă©rdemes hĂĄzilag kĂ©szĂ­teni. A fƑzĂ©si idƑ a sĂŒtƑtök fajtĂĄjĂĄtĂłl fĂŒggƑen vĂĄltozhat, de ĂĄltalĂĄban 20-25 perc alatt megpuhul.

    5

    Turmixold simåra a levest, majd keverd hozzå a tejszínt és ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.

    A levest botmixerrel vagy turmixgĂ©pben turmixold simĂĄra. A tejszĂ­nt fokozatosan adagold, Ă©s kĂłstold meg a levest, mielƑtt fƱszereznĂ©d, mert a tejszĂ­n Ă©dessĂ©ge befolyĂĄsolhatja az Ă­zĂ©t. A szerecsendiĂłt Ăłvatosan adagold, mert intenzĂ­v Ă­ze van.