Sütőtök krémleves lágy és selymes állaggal, pirított tökmaggal díszítve

Sütőtök krémleves

A Sütőtök krémleves a hűvös őszi napok egyik kedvenc étke, amely nemcsak finom, de tápláló is. A sült sütőtök, tejszín és a fűszerek tökéletes harmóniát alkotnak egy lágy, krémes levest. A sült sütőtök enyhén édes íze és a fűszerek – mint a szerecsendió és a fahéj – egy igazán különleges, egyedi ételt alkotnak. Ezt a levest nemcsak felnőttek, de a gyerekek is imádják!

A sütőtök krémleves igazi őszi kényeztetés. A sütőtök gazdag vitaminokban, és a fűszeres, enyhén édes íze egy igazán melegítő élmény a hideg hónapokban. Tálalhatjuk friss fűszernövényekkel és egy szelet pirított kenyérrel, hogy még finomabb legyen.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
1 kg Sütőtök
2 ek Vaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségleves alaplé
200 ml Tejszín
1 tk Info
0.5 tk Bors
1 csipet Szerecsendió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg és kockázd fel a sütőtököt.

    A sütőtököt kockázd körülbelül egyforma méretűre, hogy egyenletesen főjön meg.

    2

    Olvaszd fel a vajat egy lábasban, és dinszteld meg rajta a felaprított hagymát és fokhagymát.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjenek meg, mert keserű ízt adhatnak a levesnek.

    3

    Add hozzá a sütőtököt, és pirítsd 5 percig.

    A pirítás során a sütőtök kissé karamellizálódik, ami mélyebb ízt ad a levesnek.

    4

    Öntsd fel a zöldségleves alaplével, és főzd, amíg a sütőtök megpuhul.

    Használhatsz bolti zöldségleves alapot is, de ha van időd, érdemes házilag készíteni. A főzési idő a sütőtök fajtájától függően változhat, de általában 20-25 perc alatt megpuhul.

    5

    Turmixold simára a levest, majd keverd hozzá a tejszínt és ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.

    A levest botmixerrel vagy turmixgépben turmixold simára. A tejszínt fokozatosan adagold, és kóstold meg a levest, mielőtt fűszereznéd, mert a tejszín édessége befolyásolhatja az ízét. A szerecsendiót óvatosan adagold, mert intenzív íze van.