Sütőtökpüré recept – Egészséges és ízletes köret

Sütőtök püré

A Sütőtök püré egy édes és krémes étel, amely a sütőtök különleges ízét és tápláló tápanyagtartalmát ötvözi. A sütőtök püré ideális köretként vagy önálló ételként is megállja a helyét. A finom püré lágy textúrája és édes, természetes íze tökéletesen kiegészíti a húsos ételeket, de akár egy könnyű vacsorának is kiváló választás.

A sütőtök gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ezért nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is. Egy könnyű, gyors étel, amelyet bármelyik étkezéshez illeszthetünk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
1 kg Sütőtök
50 g Vaj
100 ml Tejszín
1 tk. Info
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőtököt hámozd meg, vágd kockákra, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul.

    A sütőtököt sütőben is megsütheted, így intenzívebb íze lesz. Ehhez vágd félbe, távolítsd el a magokat, és süsd puhára 180 fokon, kb. 45-60 percig.

    2

    Szűrd le a sütőtököt, majd pürésítsd egy botmixerrel.

    Ha nincs botmixer, használhatsz krumplinyomót vagy villát is a pürésítéshez.

    3

    Add hozzá a vajat, tejszínt, sót és borsot, majd keverd simára.

    A vaj és a tejszín helyett használhatsz kókusztejet is, ha vegán változatot szeretnél.

    4

    Tálalás előtt melegítsd át a pürét, és díszítsd friss fűszernövényekkel.

    A pürét tálalhatod pirított tökmaggal, rozmaringgal vagy zsályával is.