SĂŒtƑtök salĂĄta diĂłval Ă©s rukkolĂĄval tĂĄlalva

SĂŒtƑtök salĂĄta diĂłval

A sĂŒtƑtök az Ƒsz egyik legnĂ©pszerƱbb alapanyaga, amelyet szĂĄmtalan mĂłdon lehet felhasznĂĄlni. A diĂłval Ă©s rukkolĂĄval kombinĂĄlva egy igazĂĄn kĂŒlönleges, Ă­zletes Ă©s egĂ©szsĂ©ges salĂĄtĂĄt kapunk. A sĂŒlt sĂŒtƑtök Ă©des Ă­ze remekĂŒl harmonizĂĄl a pirĂ­tott diĂł ropogĂłs textĂșrĂĄjĂĄval Ă©s a balzsamecet enyhe savassĂĄgĂĄval. Ez a salĂĄta nemcsak lĂĄtvĂĄnyos Ă©s Ă­nycsiklandĂł, hanem tele van vitaminokkal Ă©s ĂĄsvĂĄnyi anyagokkal is, Ă­gy kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs egy könnyƱ, mĂ©gis tĂĄplĂĄlĂł Ă©tkezĂ©shez. Egy hideg Ƒszi napon kĂŒlönösen jĂłl esik egy frissen elkĂ©szĂ­tett, meleg sĂŒtƑtök salĂĄta, amely minden falattal felmelegĂ­ti a testet Ă©s a lelket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 400 g SĂŒtƑtök
⭕ 50 g Dió
⭕ 100 g Rukkola
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. Balzsamecet
⭕ 1 tk. MĂ©z
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑtököt hĂĄmozd meg, tĂĄvolĂ­tsd el a magokat, majd vĂĄgd kisebb kockĂĄkra.

    A sĂŒtƑtök magjait ne dobd ki! Megmosva, megszĂĄrĂ­tva Ă©s megpirĂ­tva remek rĂĄgcsĂĄlnivalĂł vagy salĂĄtafeltĂ©t lehet belƑlĂŒk.

    2

    Egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsibe helyezd a sĂŒtƑtökdarabokat, locsold meg egy evƑkanĂĄl olĂ­vaolajjal, majd sĂłzd Ă©s borsozd. SĂŒsd 200°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 20-25 percig, amĂ­g puhĂĄk Ă©s enyhĂ©n karamellizĂĄltak lesznek.

    A sĂŒtƑtököt Ă©rdemes egy rĂ©tegben elhelyezni a tepsin, hogy egyenletesen sĂŒljön meg.

    3

    A diĂłt szĂĄraz serpenyƑben pirĂ­tsd meg közepes lĂĄngon 3-4 percig, hogy intenzĂ­vebb Ă­zt kapjon.

    VigyĂĄzz, hogy a diĂł ne Ă©gjen meg! Folyamatosan kevergesd a serpenyƑben.

    4

    A vöröshagymåt szeleteld vékony karikåkra.

    A vöröshagyma íze enyhébb lesz, ha szeletelés utån hideg vízbe åztatod néhåny percre.

    5

    Egy tĂĄlban keverd össze a balzsamecetet, a mĂ©zet Ă©s egy evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat, majd keverd alaposan össze.

    Az öntetbe adhatsz egy kevés mustårt is a pikånsabb ízért.

    6

    Egy nagy salĂĄtĂĄstĂĄlban rendezd el a rukkolĂĄt, majd helyezd rĂĄ a sĂŒlt sĂŒtƑtököt, a pirĂ­tott diĂłt Ă©s a vöröshagymĂĄt.

    A salåtåhoz hasznålhatsz mås zöld leveleket is, példåul spenótot vagy madårsalåtåt.

    7

    Locsold meg a balzsamecetes öntettel, majd Ăłvatosan keverd össze, hogy minden összetevƑ jĂłl bevonĂłdjon.

    Az öntetet közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt locsold a salĂĄtĂĄra, hogy a levelek ne essenek össze.

    8

    Azonnal tĂĄlald, akĂĄr önĂĄllĂł könnyƱ Ă©telkĂ©nt, akĂĄr köretkĂ©nt egy fƑétel mellĂ©.

    Ha köretkĂ©nt tĂĄlalod, prĂłbĂĄld ki grillezett hĂșsok vagy hal mellĂ©. A sĂŒtƑtök Ă©deskĂ©s Ă­ze remekĂŒl passzol hozzĂĄjuk.