A sütőtököt hámozd meg, vágd kockákra, és süsd 200°C-on 20 percig, amíg puha lesz.
A sütőtököt sütőpapírral bélelt tepsiben süsd, hogy ne ragadjon le.
A tofut kockázd fel, és pirítsd aranybarnára olívaolajon. Tedd félre.
A tofut pirítás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy ropogósabb legyen.
Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket egy serpenyőben olívaolajon 2-3 percig.
A gyömbér frissességet és pikáns ízt ad a krémlevesnek.
Add hozzá a sült sütőtököt a serpenyőbe, és öntsd fel kókusztejjel. Ízesítsd curryporral, sóval és borssal, majd főzd 10 percig.
A kókusztej krémesebbé teszi a levest. Ha sűrűbb levest szeretnél, adj hozzá egy kevés kukoricakeményítőt.
Turmixold össze a keveréket, hogy sima, krémes állagot kapj.
Vigyázz, mert a forró levest turmixolás közben kifröccsenhet. Kezdd alacsony fokozaton, és fokozatosan növeld a sebességet.
Add hozzá a pirított tofut a sütőtökkrém curryhez, és keverd össze. Tálalás előtt facsard rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel.
A lime leve frissességet és savasságot ad a levesnek, ami jól ellensúlyozza a sütőtök édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.