KrĂ©mes sĂŒtƑtökkrĂ©mleves tĂĄlalva

SĂŒtƑtökkrĂ©mleves

A sĂŒtƑtökkrĂ©mleves az Ƒsz egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©tele, amely nemcsak krĂ©mes Ă©s Ă­zletes, hanem tele van vitaminokkal Ă©s ĂĄsvĂĄnyi anyagokkal is. A sĂŒtƑtök termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge Ă©s a fƱszerek harmonikus kombinĂĄciĂłja tökĂ©letesen melegĂ­tƑ hatĂĄsĂș levest eredmĂ©nyez. KĂ©pzeld el, ahogy a meleg, selymes sĂŒtƑtökkrĂ©mleves illata betölti a konyhĂĄt, miközben a gyömbĂ©r Ă©s a szerecsendiĂł kellemes fƱszeressĂ©get ad neki. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s egyik titka, hogy a sĂŒtƑtököt megfelelƑen megfƑzzĂŒk, hogy teljesen krĂ©mes ĂĄllagot Ă©rjĂŒnk el. Ezzel a recepttel garantĂĄltan tökĂ©letes sĂŒtƑtökkrĂ©mlevest kĂ©szĂ­thetsz, amely minden Ƒszi estĂ©t meghittĂ© varĂĄzsol!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 800 g SĂŒtƑtök
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 g Vaj
⭕ 800 ml ZöldsĂ©galaplĂ©
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 5 g Só
⭕ 2 g Bors
⭕ 1 g Szerecsendió
⭕ 3 g GyömbĂ©r

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑtököt hĂĄmozd meg, tĂĄvolĂ­tsd el a magokat, majd vĂĄgd kisebb kockĂĄkra.

    A sĂŒtƑtök hĂĄmozĂĄsa nehĂ©z lehet. Ha kemĂ©ny a hĂ©ja, tedd pĂĄr percre a mikrĂłba, hogy kicsit megpuhuljon.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymåt és a fokhagymåt.

    A vöröshagymåt apróra, a fokhagymåt finomra vågd.

    3

    Egy lĂĄbasban olvaszd fel a vajat, Ă©s pirĂ­tsd meg benne a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt, amĂ­g ĂŒveges nem lesz.

    A hagymåt alacsony långon pirítsd, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzĂĄ a sĂŒtƑtököt Ă©s a reszelt gyömbĂ©rt, majd keverd ĂĄt nĂ©hĂĄny percig.

    A gyömbĂ©r friss Ă­zt ad a levesnek. Ha nincs friss gyömbĂ©red, hasznĂĄlhatsz Ƒrölt gyömbĂ©rt is.

    5

    Öntsd fel az alaplĂ©vel, majd fƑzd közepes lĂĄngon 20 percig, amĂ­g a sĂŒtƑtök teljesen megpuhul.

    Hasznålhatsz zöldség- vagy csirkealaplevet. Ha nincs, víz is megteszi.

    6

    Botmixer segĂ­tsĂ©gĂ©vel pĂŒrĂ©sĂ­tsd a levest, amĂ­g teljesen sima ĂĄllagĂș nem lesz.

    A pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©snĂ©l lĂ©gy Ăłvatos, mert a forrĂł leves fröccsenhet.

    7

    Öntsd hozzĂĄ a tejszĂ­nt, majd Ă­zesĂ­tsd sĂłval, borssal Ă©s szerecsendiĂłval. Keverd jĂłl össze, Ă©s forrald mĂ©g 2-3 percig.

    A tejszĂ­n hozzĂĄadĂĄsa utĂĄn ne forrald sokĂĄig, mert kicsapĂłdhat. A szerecsendiĂłval Ăłvatosan bĂĄnj, mert intenzĂ­v Ă­ze van.

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd kissĂ© hƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd pirĂ­tott tökmaggal vagy egy kevĂ©s extra tejszĂ­nnel.

    A pirĂ­tott tökmag remekĂŒl illik a leveshez. TĂĄlalĂĄskor tehetsz a tetejĂ©re egy kanĂĄl tejfölt vagy joghurtot is.