SĂŒtƑtökös cupcake fahĂ©jas mascarpone krĂ©mmel

SĂŒtƑtökös Cupcake

A sĂŒtƑtökös cupcake egy klasszikus Ƒszi sĂŒtemĂ©ny, amely a fƱszeres sĂŒtƑtökpĂŒrĂ© gazdag Ă­zĂ©vel hĂłdĂ­t. A sĂŒtƑtök az egyik legkedveltebb szezonĂĄlis alapanyag, amelyet rĂ©gĂłta hasznĂĄlnak pitĂ©khez, sĂŒtemĂ©nyekhez Ă©s krĂ©mekhez. A fahĂ©j, szerecsendiĂł Ă©s a lĂĄgy mascarpone krĂ©m tökĂ©letesen harmonizĂĄl a sĂŒtƑtök Ă©dessĂ©gĂ©vel, Ă­gy ez a cupcake tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy hideg Ƒszi dĂ©lutĂĄnra, egy csĂ©sze forrĂł tea vagy kĂĄvĂ© mellĂ©. EgyszerƱ elkĂ©szĂ­teni, de az Ă­ze garantĂĄltan elvarĂĄzsol!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g SĂŒtƑtök pĂŒrĂ©
⭕ 120 g Cukor
⭕ 100 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 5 g SĂŒtƑpor
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 0.5 tk. Szerecsendió
⭕ 1 csipet Só
⭕ 5 ml Vaníliakivonat
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 50 g Porcukor
⭕ 150 g Mascarpone

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy muffin sĂŒtƑformĂĄt papĂ­r kapszlikkal.

    Hasznålj papír kapszlikat, hogy a cupcake-ek ne ragadjanak a formåba, és könnyen eltåvolíthatóak legyenek.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂŒtƑport, a fahĂ©jat, a szerecsendiĂłt Ă©s a sĂłt, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk egyenletes eloszlatĂĄsa fontos, hogy a cupcake-ek egyenletesen sĂŒljenek meg.

    3

    Egy måsik tålban keverd habosra a puha vajat és a cukrot, amíg vilågos és krémes lesz.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A habosra keverĂ©shez hasznĂĄlhatsz elektromos habverƑt.

    4

    Add hozzå egyenként a tojåsokat, minden egyes tojås utån alaposan keverd el a tésztåt.

    A tojĂĄsok legyenek szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱek, Ă©s minden tojĂĄs utĂĄn alaposan keverd el a tĂ©sztĂĄt, hogy ne csapĂłdjon ki.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a vanĂ­liakivonatot Ă©s a sĂŒtƑtök pĂŒrĂ©t, majd keverd simĂĄra.

    A sĂŒtƑtök pĂŒrĂ© legyen sima, ne tartalmazzon darabokat, hogy a cupcake-ek egyenletes textĂșrĂĄjĂșak legyenek.

    6

    Fokozatosan add hozzå a szåraz hozzåvalókat, miközben felvåltva öntöd hozzå a tejet is, hogy egyenletes tésztåt kapj.

    Ezzel a mĂłdszerrel elkerĂŒlheted, hogy a tĂ©szta csomĂłs legyen. Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂ­g összeĂĄll.

    7

    Töltsd meg a muffin formĂĄkat kb. hĂĄromnegyedig, majd sĂŒsd 18-20 percig, amĂ­g aranybarna lesz.

    Ne töltsd tĂșl a formĂĄkat, mert a tĂ©szta kifolyhat sĂŒtĂ©s közben. A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a sĂŒtƑtƑl, ellenƑrizd tƱprĂłbĂĄval, hogy megsĂŒltek-e a cupcake-ek.

    8

    A sĂŒtĂ©s utĂĄn hagyd teljesen kihƱlni a muffinokat egy rĂĄcson, mielƑtt rĂĄtennĂ©d a krĂ©met.

    A krĂ©m csak teljesen kihƱlt cupcake-ekre kerĂŒljön, kĂŒlönben a krĂ©m megolvad.

    9

    A krémhez keverd habosra a tejszínt, majd add hozzå a mascarponét és a porcukrot, és keverd tovåbb, amíg lågy, sima krémet kapsz.

    A tejszĂ­n legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverƑdjön. Ne keverd tĂșl a krĂ©met, mert kicsapĂłdhat.

    10

    Habzsåk segítségével díszítsd a cupcake-ek tetejét a krémmel, és ha szeretnéd, szórj rå egy kevés fahéjat dekoråciónak.

    Ha nincs habzsåkod, hasznålj egy vastagabb zacskót, aminek levågod a sarkåt, vagy kenheted a krémet késsel is.