MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra Ă©s kĂ©szĂts elĆ egy muffin sĂŒtĆformĂĄt papĂr kapszlikkal.
HasznĂĄlj papĂr kapszlikat, hogy a cupcake-ek ne ragadjanak a formĂĄba, Ă©s könnyen eltĂĄvolĂthatĂłak legyenek.
Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂŒtĆport, a fahĂ©jat, a szerecsendiĂłt Ă©s a sĂłt, hogy egyenletesen eloszoljanak.
A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk egyenletes eloszlatĂĄsa fontos, hogy a cupcake-ek egyenletesen sĂŒljenek meg.
Egy mĂĄsik tĂĄlban keverd habosra a puha vajat Ă©s a cukrot, amĂg vilĂĄgos Ă©s krĂ©mes lesz.
A vaj legyen szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A habosra keverĂ©shez hasznĂĄlhatsz elektromos habverĆt.
Add hozzå egyenként a tojåsokat, minden egyes tojås utån alaposan keverd el a tésztåt.
A tojĂĄsok legyenek szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱek, Ă©s minden tojĂĄs utĂĄn alaposan keverd el a tĂ©sztĂĄt, hogy ne csapĂłdjon ki.
Ăntsd hozzĂĄ a vanĂliakivonatot Ă©s a sĂŒtĆtök pĂŒrĂ©t, majd keverd simĂĄra.
A sĂŒtĆtök pĂŒrĂ© legyen sima, ne tartalmazzon darabokat, hogy a cupcake-ek egyenletes textĂșrĂĄjĂșak legyenek.
Fokozatosan add hozzå a szåraz hozzåvalókat, miközben felvåltva öntöd hozzå a tejet is, hogy egyenletes tésztåt kapj.
Ezzel a mĂłdszerrel elkerĂŒlheted, hogy a tĂ©szta csomĂłs legyen. Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂg összeĂĄll.
Töltsd meg a muffin formĂĄkat kb. hĂĄromnegyedig, majd sĂŒsd 18-20 percig, amĂg aranybarna lesz.
Ne töltsd tĂșl a formĂĄkat, mert a tĂ©szta kifolyhat sĂŒtĂ©s közben. A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a sĂŒtĆtĆl, ellenĆrizd tƱprĂłbĂĄval, hogy megsĂŒltek-e a cupcake-ek.
A sĂŒtĂ©s utĂĄn hagyd teljesen kihƱlni a muffinokat egy rĂĄcson, mielĆtt rĂĄtennĂ©d a krĂ©met.
A krĂ©m csak teljesen kihƱlt cupcake-ekre kerĂŒljön, kĂŒlönben a krĂ©m megolvad.
A krĂ©mhez keverd habosra a tejszĂnt, majd add hozzĂĄ a mascarponĂ©t Ă©s a porcukrot, Ă©s keverd tovĂĄbb, amĂg lĂĄgy, sima krĂ©met kapsz.
A tejszĂn legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverĆdjön. Ne keverd tĂșl a krĂ©met, mert kicsapĂłdhat.
HabzsĂĄk segĂtsĂ©gĂ©vel dĂszĂtsd a cupcake-ek tetejĂ©t a krĂ©mmel, Ă©s ha szeretnĂ©d, szĂłrj rĂĄ egy kevĂ©s fahĂ©jat dekorĂĄciĂłnak.
Ha nincs habzsåkod, hasznålj egy vastagabb zacskót, aminek levågod a sarkåt, vagy kenheted a krémet késsel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.