A sütőtököt hámozd meg, vágd kis kockákra, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.
Ha nincs időd sütni, a sütőtököt megpárolhatod vagy megfőzheted is. Ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor pépes lesz.
Közben főzd meg a gnocchit sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.
A gnocchi akkor van kész, amikor feljön a víz felszínére. Ne főzd túl, mert szétesik.
A cukkinit és a paprikát vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a zöldségeket 5-7 perc alatt.
A zöldségeket ne pirítsd túl, hogy ropogósak maradjanak.
Adj hozzá aprított fokhagymát a zöldségekhez, és pirítsd további 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű ízt ad az ételnek.
Keverd össze a sült sütőtököt, a pirított zöldségeket és a gnocchit a serpenyőben. Ízesítsd sóval és borssal.
Ha szeretnéd, adhatsz hozzá egy kis tejszínt vagy növényi tejszínt is, hogy krémesebb legyen.
Tálaláskor szórd meg friss bazsalikommal és parmezán sajttal (vagy vegán alternatívával).
A parmezán helyett használhatsz más reszelt sajtot is, pl. grana padano-t. A bazsalikom helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, pl. petrezselymet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.