Sütőtökös gomba curry tálalva

Sütőtökös gomba curry

A sütőtökös gomba curry egy ízletes, tápláló és krémes étel, amelyet az indiai konyha inspirált. A sütőtök természetes édessége tökéletesen harmonizál a fűszerek gazdag ízvilágával, míg a gomba kellemes textúrát ad az ételnek. A kókusztej selymes krémességet biztosít, amely egyensúlyba hozza a fűszerek intenzitását. Ez az étel különösen jól illik hideg őszi és téli estékre, amikor valami lélekmelengető fogásra vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Sütőtök
300 g Csiperke gomba
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 tk. Római kömény
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg és kockázd fel a sütőtököt, majd tisztítsd meg és szeleteld fel a gombát.

    A gombát ne mosd meg, mert megszívja magát vízzel. Ehelyett töröld át egy nedves papírtörlővel.

    2

    Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Ezek az alapízek adják majd a curry karakterét.

    A hagymát apróra, a fokhagymát vékony szeletekre vagy zúzott formában, a gyömbért pedig reszelve érdemes felhasználni a legjobb ízélmény érdekében.

    3

    Egy mély serpenyőben vagy wokban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.

    A wokban gyorsabban és egyenletesebben sülnek a zöldségek.

    4

    Add hozzá a hagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg üveges nem lesz, majd keverd hozzá a fokhagymát és gyömbért.

    Vigyázz, a fokhagyma könnyen megég! Csak az utolsó percben add hozzá, hogy ne keseredjen meg.

    5

    Szórd bele a curryt, kurkumát és római köményt, majd kevergesd pár másodpercig, hogy az illatok és ízek kioldódjanak az olajban.

    Vigyázz, hogy a fűszerek ne égjenek meg, mert keserűek lesznek.

    6

    Add hozzá a sütőtököt és a gombát, majd keverd át, hogy a fűszeres alap egyenletesen bevonja a zöldségeket.

    Ha a sütőtök és a gomba nem egyszerre puhul meg, a gombát vedd ki előbb, hogy ne főjön szét, majd a sütőtök puhulása után add vissza.

    7

    Öntsd rá a kókusztejet, és keverd jól el. Főzd fedő alatt 15-20 percig, amíg a sütőtök megpuhul.

    Ha a kókusztej túl sűrű, hígítsd egy kis vízzel vagy zöldségalaplével.

    8

    Ízlés szerint sózd, borsozd, majd szórd meg friss korianderrel. Az ízek most már összeértek, készen áll a tálalásra.

    Kóstold meg a curryt, és ha szükséges, adj hozzá még több fűszert vagy lime levet.

    9

    Tálald frissen főtt rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd a gazdag, fűszeres ízeket!

    A curryt tálalás előtt friss korianderrel is megszórhatod a még intenzívebb ízhatásért.