Sütőtökös lime-os wok tofuval

Sütőtökös lime-os wok tofuval

A sütőtökös lime-os wok tofuval egy ízletes és tápláló fogás, amely ötvözi a sütőtök édeskés ízét a lime citrusos frissességével. A tofu ropogós textúrája és a szójaszósz gazdag íze különleges harmóniát teremt, míg a chili enyhe csípőssége izgalmas ízélményt nyújt. Ez az étel tökéletes választás egy könnyű vacsorához vagy ebédhez, amely nemcsak egészséges, de gyorsan elkészíthető is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tofu
400 g Sütőtök
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
30 ml Szójaszósz
1 db Lime
20 ml Olívaolaj
1 tk. Chilipehely
10 g Friss koriander
15 g Pirított szezámmag
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kockákra, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd aranybarnára. Tedd félre.

    A tofu pirítás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy ropogósabb legyen. Magas hőfokon pirítsd, hogy gyorsan megbarnuljon.

    2

    A sütőtököt hámozd meg, vágd kockákra, és pirítsd meg ugyanabban a serpenyőben, amíg puha lesz.

    A sütőtököt egyenletesen vágd fel, hogy egyszerre puhuljanak meg. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet a serpenyőbe, hogy ne égjen le.

    3

    A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel, majd add hozzá a serpenyőbe. Pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg. A gyömbérrel együtt adják a wok alap ízét.

    4

    Öntsd rá a szójaszószt, és add hozzá a chili pelyhet. Keverd össze, és párold 5 percig.

    A szójaszósz sós ízt ad az ételnek, a chili pehely pedig pikáns. A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nincs chili pehely, használhatsz friss chili paprikát.

    5

    Add vissza a tofut a serpenyőbe, és keverd össze a sütőtökkel. Facsard rá a lime levét, és ízesítsd sóval, borssal.

    A lime leve frissességet ad az ételnek. Kóstold meg, és adj hozzá többet, ha szükséges. A só és bors mennyiségét is ízlés szerint állítsd be.

    6

    Tálaláskor szórd meg friss korianderrel és pirított szezámmaggal.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet vagy más friss zöldfűszert is. A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.