Sütőtökös quinoa curry tofuval

Sütőtökös quinoa curry tofuval

A sütőtökös quinoa curry tofuval egy különleges, ízletes fogás, amely a sütőtök természetes édességét ötvözi a quinoa könnyedségével és a tofu gazdag textúrájával. A kókusztejes curry gazdag és krémes alapot biztosít, amely harmonizál a fokhagyma és gyömbér fűszeres aromájával. Ez a fogás tökéletes választás egy gyors, de laktató vacsorához vagy ebédhez, amely egészséges és ízletes egyben.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Sütőtök
200 g Quinoa
300 g Tofu
400 ml Kókusztej
2 tk. Currypor
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
20 ml Olívaolaj
10 g Friss koriander
10 g Pirított szezámmag
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.

    Az alapos öblítés eltávolítja a quinoa kesernyés ízét. Főzés után hagyd állni 5 percig fedő alatt, majd villával lazítsd fel.

    2

    A sütőtököt hámozd meg, vágd kockákra, és pirítsd meg olívaolajon egy serpenyőben, amíg megpuhul.

    A sütőtököt egyenletesen vágd fel, hogy egyszerre puhuljanak meg. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet a serpenyőbe, hogy ne égjen le.

    3

    A tofut kockázd fel, és pirítsd aranybarnára egy másik serpenyőben. Tedd félre.

    A tofu pirítás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy ropogósabb legyen. Magas hőfokon pirítsd, hogy gyorsan megbarnuljon.

    4

    A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd pirítsd meg olívaolajon egy serpenyőben, amíg illatos nem lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon pirítsd, amíg illatos nem lesz.

    5

    Add hozzá a curryporral elkevert kókusztejet, és forrald fel. Főzd 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.

    Használj jó minőségű curryport a legjobb íz érdekében. Kóstold meg, és adj hozzá többet, ha szükséges.

    6

    Keverd bele a főtt quinoát és a pirított sütőtököt a curry szószba.

    Óvatosan keverd össze a quinoát és a sütőtököt a szósszal, hogy ne törjenek össze.

    7

    Tálaláskor helyezd a pirított tofut a tetejére, és szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet vagy más friss zöldfűszert is. A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.