Sütőtökös quinoa currys lime tofuval tálalva

Sütőtökös quinoa currys lime tofuval

Ez a sütőtökös quinoa currys lime tofuval egy tökéletes egytálétel azok számára, akik egészséges, de mégis ízletes vegán fogásra vágynak. A sütőtök természetes édessége, a quinoa ropogós textúrája és a tofu fehérjedús tartalma tökéletes egyensúlyt teremt az ételben. A kókusztej selymessége és a lime frissessége harmonikusan egészíti ki a gazdag fűszerezést. Ideális választás egy hűvös őszi napra vagy egy könnyű, mégis laktató vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Sütőtök
150 g Quinoa
200 g Tofu
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 tk. Római kömény
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Ha elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A quinoa átmosása eltávolítja a kesernyés ízét. Használj finom szövésű szűrőt az átmosáshoz.

    2

    A sütőtököt hámozd meg és vágd kis kockákra. A hagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel.

    A sütőtök kockák mérete befolyásolja a főzési időt. A kisebb kockák hamarabb megpuhulnak.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát. Pirítsd üvegesre, majd keverd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    A hagymát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg. A fokhagymát és a gyömbért csak a vége felé add hozzá, mert hamar megégnek.

    4

    Szórd bele a curryt, kurkumát és római köményt, majd keverd el, hogy az ízek kibontakozzanak.

    A fűszereket rövid ideig pirítsd a hagymával, hogy intenzívebbé váljon az ízük.

    5

    Add hozzá a sütőtököt és öntsd fel a kókusztejjel. Lassú tűzön főzd 15 percig, amíg a sütőtök megpuhul.

    Ha a kókusztej túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, hogy elkerüld a leégést.

    6

    Közben a tofut vágd kisebb kockákra, és egy másik serpenyőben süsd aranybarnára 5-7 perc alatt egy kevés olívaolajon.

    A tofu sütés előtt nyomkodd ki a vizet belőle papírtörlővel, hogy ropogósabb legyen.

    7

    Amikor a sütőtökös curry elkészült, keverd hozzá a megfőtt quinoát, és ízesítsd lime levével és sóval.

    A lime levével óvatosan ízesítsd, kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.

    8

    Tálaláskor szórd meg friss korianderrel, és helyezd a tetejére a pirított tofut. Melegen fogyaszd!

    A koriander helyett petrezselyemmel is megszórhatod, ha nem szereted a koriandert.