SĂŒtƑtökös sĂŒlt tĂ©szta, krĂ©mes szĂłszban sĂŒlt vegĂĄn sajttal tĂĄlalva.

SĂŒtƑtökös sĂŒlt tĂ©szta

A sĂŒtƑtök az egyik legnĂ©pszerƱbb szezonĂĄlis alapanyag, amely fantasztikus Ă­zt Ă©s krĂ©mes ĂĄllagot ad az Ă©teleknek. Ez a sĂŒtƑtökös sĂŒlt tĂ©szta egy egyszerƱ, mĂ©gis kĂŒlönleges fogĂĄs, amely tökĂ©letesen ötvözi az Ƒszi Ă­zeket egy laktatĂł tĂ©sztaĂ©tellel. A sĂŒtƑtök termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge Ă©s a krĂ©mes szĂłsz tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot a tĂ©sztĂĄval Ă©s az enyhĂ©n pirĂ­tott vegĂĄn sajttal. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy hideg estĂ©n, vagy ha valami kĂŒlönlegeset szeretnĂ©l az asztalra varĂĄzsolni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 250 g teljes kiƑrlĂ©sƱ tĂ©szta
⭕ 300 g sĂŒtƑtök
⭕ 200 ml növĂ©nyi tejszĂ­n
⭕ 2 ek. olívaolaj
⭕ 2 gerezd fokhagyma
⭕ 1 tk. só
⭕ 1 csipet bors
⭕ 1 csipet szerecsendió
⭕ 50 g vegán sajt
⭕ 1 csokor friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200°C-ra. A sĂŒtƑtököt hĂĄmozd meg, vĂĄgd kisebb kockĂĄkra, majd egy tepsiben keverd össze egy evƑkanĂĄl olĂ­vaolajjal, sĂłval Ă©s borssal. SĂŒsd 20-25 percig, amĂ­g megpuhul.

    A sĂŒtƑtököt idƑnkĂ©nt forgasd meg a tepsiben, hogy egyenletesen sĂŒljön.

    2

    AmĂ­g a sĂŒtƑtök sĂŒl, forralj vizet egy nagy lĂĄbasban, adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt, majd fƑzd meg a tĂ©sztĂĄt a csomagolĂĄson feltĂŒntetett idƑ szerint. SzƱrd le, Ă©s tedd fĂ©lre.

    A tĂ©sztĂĄt Ă©rdemes al dente-re fƑzni, mert a sĂŒtƑben mĂ©g tovĂĄbb puhul.

    3

    Egy serpenyƑben hevíts fel egy evƑkanál olívaolajat, majd pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyåzz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserƱ lesz.

    4

    A megsĂŒlt sĂŒtƑtököt tedd egy turmixgĂ©pbe vagy botmixerrel pĂŒrĂ©sĂ­tsd, majd keverd össze a növĂ©nyi tejszĂ­nnel, a sĂłval, borssal Ă©s a szerecsendiĂłval, hogy krĂ©mes szĂłszt kapj.

    Ha nincs növĂ©nyi tejszĂ­ned, hasznĂĄlhatsz kĂłkusztejet is, de az Ă­ze kicsit mĂĄs lesz. A szerecsendiĂł elengedhetetlen a sĂŒtƑtökös szĂłszhoz, de ne vidd tĂșlzĂĄsba.

    5

    Egy hƑállĂł sĂŒtƑtĂĄlba keverd össze a fƑtt tĂ©sztĂĄt Ă©s a sĂŒtƑtökös szĂłszt, majd szĂłrd meg reszelt vegĂĄn sajttal.

    A vegán sajt helyett használhatsz zsemlemorzsát is, amit elƑtte olívaolajon megpirítottál.

    6

    Tedd a sĂŒtƑtĂĄlat 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑbe, Ă©s sĂŒsd 10-15 percig, amĂ­g a sajt megolvad Ă©s enyhĂ©n aranybarnĂĄra pirul.

    Ha a teteje tĂșl gyorsan barnulna, takard le alufĂłliĂĄval.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss aprĂ­tott petrezselyemmel az extra Ă­zĂ©rt Ă©s frissessĂ©gĂ©rt.

    Petrezselyem helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs friss fƱszernövĂ©nyt is, pĂ©ldĂĄul zsĂĄlyĂĄt vagy rozmaringot, de ezeket Ăłvatosan adagold, mert erƑsebb az Ă­zĂŒk.