A darált marhahúst egy nagy tálba helyezd. Add hozzá az aprított hagymát, zúzott fokhagymát, zsemlemorzsát, tojást, sót, borsot és kakukkfüvet. Alaposan keverd össze.
A masszát érdemes pihentetni a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Formázz a masszából négy egyforma pogácsát. Ügyelj arra, hogy a pogácsák közepét kissé vékonyabbra hagyd, hogy egyenletesen süljön.
A pogácsák formázásakor vizezd be a kezed, hogy ne ragadjon rá a hús.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes hőfokon, és süsd meg a pogácsákat mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalanként.
A vajat olajjal keverve kevésbé ég meg, és a hús szép színt kap.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát egy serpenyőben vagy sütőben, hogy ropogósak legyenek.
A sütőben való pirításhoz tedd a zsemléket a rácsra, így egyenletesen fognak pirulni.
Állítsd össze a burgereket: helyezd a húspogácsát a zsemle alsó felére, tegyél rá egy szelet savanyú uborkát, majd fedd le a zsemle felső részével.
A svéd burgerhez illik a torma majonéz vagy a mustár is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.