Szardellás és olívás focaccia tálalva

Szardellás és olívás focaccia

A focaccia egy hagyományos olasz kenyér, amely már az ókori Róma idején is népszerű volt. A szardella és olíva kombinációja gazdag ízeket ad a focacciának, ami tökéletes választás egy ínycsiklandó étkezéshez. A szardella sós, enyhén füstös íze és az olíva enyhén kesernyés íze tökéletesen illik a friss tésztához. Ez a recept könnyedén elkészíthető otthon, és garantáltan mindenki imádni fogja a friss kenyér ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
500 g Liszt
10 g
100 g Szardella filé
100 g Zöld olíva
20 ml Olívaolaj (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A víz hőmérsékletére figyeljünk, se túl hideg, se túl meleg ne legyen, mert a túl meleg víz tönkreteheti az élesztőt.

    2

    Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.

    A tésztát addig gyúrjuk, amíg szép sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés lisztet vagy vizet.

    3

    A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.

    A tésztát meleg, huzatmentes helyen kelesszük. A kelési idő függ a hőmérséklettől, de legalább egy órát szánjunk rá.

    4

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.

    A tésztát óvatosan nyújtsuk ki, hogy ne sérüljön a szerkezete.

    5

    A szardellát és az olívákat apróra vágd fel. Tedd a kinyújtott tésztára a szardellát és az olívákat.

    A szardellát és az olívát ízlés szerint variálhatjuk. Használhatunk kapribogyót is.

    6

    A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele a szardellát és az olívákat. Kend meg a tetejét olívaolajjal.

    A tészta szélét alaposan nyomkodjuk le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    7

    Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyeljük a tésztát, hogy ne égjen meg.

    8

    Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    A frissen sült focaccia a legfinomabb, de másnap is fogyasztható.