SzarvasgombĂĄs perec tĂĄlalva

SzarvasgombĂĄs perec

A szarvasgombĂĄs perec egy igazĂĄn kĂŒlönleges Ă©tel, amely a szarvasgomba gazdag, földes Ă­zĂ©t ötvözi a perec ropogĂłs tĂ©sztĂĄjĂĄval. A szarvasgomba rendkĂ­vĂŒl ritka Ă©s Ă©rtĂ©kes alapanyag, amely mĂ©g a legegyszerƱbb Ă©teleket is kĂŒlönlegessĂ© varĂĄzsolja. Ez a recept ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs lehet egy elegĂĄns vacsorĂĄra vagy egy kĂŒlönleges alkalmra, amikor valami igazĂĄn Ă­nycsiklandĂł falatra vĂĄgyunk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 10
⭕ 500 g BĂșzaliszt
⭕ 10 g Szarvasgomba
⭕ 20 g ÉlesztƑ
⭕ 10 g Cukor
⭕ 250 ml Meleg víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Szódabikarbóna
⭕ 1 l VĂ­z a fƑzĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tĂ©szta elƑkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel: Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt.

    A lisztet szitĂĄld ĂĄt, hogy a tĂ©szta könnyebb Ă©s levegƑsebb legyen.

    2

    A meleg vĂ­zhez add hozzĂĄ a cukrot, majd szĂłrd bele az Ă©lesztƑt. Keverd el, Ă©s hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztƑ felfutjon.

    A vĂ­z ne legyen tĂșl meleg, mert az elpusztĂ­tja az Ă©lesztƑt. Az Ă©lesztƑ akkor jĂł, ha habos lesz a teteje.

    3

    EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ az Ă©lesztƑs keverĂ©ket a liszthez, majd add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tĂ©sztĂĄt kĂ©zzel vagy dagasztĂł gĂ©ppel körĂŒlbelĂŒl 10 percig, amĂ­g sima Ă©s rugalmas lesz.

    Ha a tĂ©szta ragad, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet. Ha tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.

    4

    FormĂĄzz belƑle egy gömböt, Ă©s tedd vissza a tĂĄlba, majd takard le egy nedves konyharuhĂĄval. Hagyd pihenni 1 ĂłrĂĄt, hogy megkeljen.

    A tĂ©sztĂĄt meleg helyen keleszd, pĂ©ldĂĄul a sĂŒtƑben, alacsony hƑfokon (kb. 30°C).

    5

    Amikor a tĂ©szta megkelt, borĂ­tsd ki a munkafelĂŒletre Ă©s oszd 8-10 rĂ©szre. Minden darabot hengerrĂ© formĂĄzz, majd azokat pereccĂ© csavarhatod.

    A munkafelĂŒletet lisztezd be, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le.

    6

    A szarvasgombĂĄt reszeld finomra. Egy serpenyƑben pirĂ­tsd meg egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal, amĂ­g intenzĂ­v illata felszabadul.

    A szarvasgombĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert elveszĂ­ti az Ă­zĂ©t.

    7

    Egy nagy fazĂ©kban forralj vizet, majd adj hozzĂĄ szĂłdabikarbĂłnĂĄt. Ebben a vĂ­zben blanszĂ­rozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki Ƒket egy szƱrƑkanĂĄllal.

    A szódabikarbónås víz adja a perec jellegzetes színét és ízét.

    8

    Helyezd a pereceket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, majd szĂłrd meg a pirĂ­tott szarvasgombĂĄval. ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 200°C-on sĂŒsd 15-20 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    A sĂŒtƑt elƑmelegĂ­tsd, hogy a perecek egyenletesen sĂŒljenek meg.

    9

    Hagyd a pereceket egy kicsit hƱlni, majd tålald. Jó étvågyat!

    A pereceket frissen a legfinomabbak.