Kezd a tĂ©szta elĆkĂ©szĂtĂ©sĂ©vel: Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt.
A lisztet szitĂĄld ĂĄt, hogy a tĂ©szta könnyebb Ă©s levegĆsebb legyen.
A meleg vĂzhez add hozzĂĄ a cukrot, majd szĂłrd bele az Ă©lesztĆt. Keverd el, Ă©s hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztĆ felfutjon.
A vĂz ne legyen tĂșl meleg, mert az elpusztĂtja az Ă©lesztĆt. Az Ă©lesztĆ akkor jĂł, ha habos lesz a teteje.
EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ az Ă©lesztĆs keverĂ©ket a liszthez, majd add hozzĂĄ az olĂvaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tĂ©sztĂĄt kĂ©zzel vagy dagasztĂł gĂ©ppel körĂŒlbelĂŒl 10 percig, amĂg sima Ă©s rugalmas lesz.
Ha a tĂ©szta ragad, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet. Ha tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.
FormĂĄzz belĆle egy gömböt, Ă©s tedd vissza a tĂĄlba, majd takard le egy nedves konyharuhĂĄval. Hagyd pihenni 1 ĂłrĂĄt, hogy megkeljen.
A tĂ©sztĂĄt meleg helyen keleszd, pĂ©ldĂĄul a sĂŒtĆben, alacsony hĆfokon (kb. 30°C).
Amikor a tĂ©szta megkelt, borĂtsd ki a munkafelĂŒletre Ă©s oszd 8-10 rĂ©szre. Minden darabot hengerrĂ© formĂĄzz, majd azokat pereccĂ© csavarhatod.
A munkafelĂŒletet lisztezd be, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le.
A szarvasgombĂĄt reszeld finomra. Egy serpenyĆben pirĂtsd meg egy kevĂ©s olĂvaolajjal, amĂg intenzĂv illata felszabadul.
A szarvasgombĂĄt ne pirĂtsd tĂșl, mert elveszĂti az ĂzĂ©t.
Egy nagy fazĂ©kban forralj vizet, majd adj hozzĂĄ szĂłdabikarbĂłnĂĄt. Ebben a vĂzben blanszĂrozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki Ćket egy szƱrĆkanĂĄllal.
A szĂłdabikarbĂłnĂĄs vĂz adja a perec jellegzetes szĂnĂ©t Ă©s ĂzĂ©t.
Helyezd a pereceket sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, majd szĂłrd meg a pirĂtott szarvasgombĂĄval. ElĆmelegĂtett sĂŒtĆben 200°C-on sĂŒsd 15-20 percig, amĂg aranybarnĂĄra sĂŒlnek.
A sĂŒtĆt elĆmelegĂtsd, hogy a perecek egyenletesen sĂŒljenek meg.
Hagyd a pereceket egy kicsit hƱlni, majd tålald. Jó étvågyat!
A pereceket frissen a legfinomabbak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.