Szarvasgombás perec tálalva

Szarvasgombás perec

A szarvasgombás perec egy igazán különleges étel, amely a szarvasgomba gazdag, földes ízét ötvözi a perec ropogós tésztájával. A szarvasgomba rendkívül ritka és értékes alapanyag, amely még a legegyszerűbb ételeket is különlegessé varázsolja. Ez a recept ideális választás lehet egy elegáns vacsorára vagy egy különleges alkalmra, amikor valami igazán ínycsiklandó falatra vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Búzaliszt
10 g Szarvasgomba
20 g Élesztő
10 g Cukor
250 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Szódabikarbóna
1 l Víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.

    A lisztet szitáld át, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.

    A víz ne legyen túl meleg, mert az elpusztítja az élesztőt. Az élesztő akkor jó, ha habos lesz a teteje.

    3

    Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    Ha a tészta ragad, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.

    4

    Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.

    A tésztát meleg helyen keleszd, például a sütőben, alacsony hőfokon (kb. 30°C).

    5

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.

    A munkafelületet lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon le.

    6

    A szarvasgombát reszeld finomra. Egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olívaolajjal, amíg intenzív illata felszabadul.

    A szarvasgombát ne pirítsd túl, mert elveszíti az ízét.

    7

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.

    A szódabikarbónás víz adja a perec jellegzetes színét és ízét.

    8

    Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg a pirított szarvasgombával. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütőt előmelegítsd, hogy a perecek egyenletesen süljenek meg.

    9

    Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!

    A pereceket frissen a legfinomabbak.