Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A lisztet szitáld át, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.
A víz ne legyen túl meleg, mert az elpusztítja az élesztőt. Az élesztő akkor jó, ha habos lesz a teteje.
Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
Ha a tészta ragad, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.
Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.
A tésztát meleg helyen keleszd, például a sütőben, alacsony hőfokon (kb. 30°C).
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.
A munkafelületet lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon le.
A szarvasgombát reszeld finomra. Egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olívaolajjal, amíg intenzív illata felszabadul.
A szarvasgombát ne pirítsd túl, mert elveszíti az ízét.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.
A szódabikarbónás víz adja a perec jellegzetes színét és ízét.
Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg a pirított szarvasgombával. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütőt előmelegítsd, hogy a perecek egyenletesen süljenek meg.
Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!
A pereceket frissen a legfinomabbak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.