Öblítsd át a jázmin rizst hideg vízben 2-3 alkalommal, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így a rizs pergősebb lesz.
A rizs átöblítése után hagyd lecsepegni, mielőtt a lábosba tennéd.
Egy közepes lábosba öntsd a vizet, adj hozzá egy csipet sót, és forrald fel.
A só segít kiemelni a rizs ízét.
Amikor a víz forr, add hozzá a leöblített rizst. Keverd meg egyszer, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és fedd le a lábost.
A rizs leöblítése eltávolítja a felesleges keményítőt, így a rizs pergőbb lesz. A keverést kerüld, mert a rizs összeragadhat.
Főzd a rizst fedő alatt 12-15 percig, amíg az összes víz felszívódik. Ne kevergesd közben!
A kevergetés helyett hagyd, hogy a rizs magától főjön meg, így elkerülheted, hogy ragacsos legyen.
Amikor a rizs elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd állni fedő alatt még 5 percig, hogy tökéletes állagú legyen.
A pihentetés során a rizs még tovább puhul és felszívja a maradék nedvességet.
Egy nagy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a megfőtt rizst, és óvatosan keverd össze.
A vaj helyett használhatsz szarvasgombás vajat is az intenzívebb ízhatásért.
Csorgasd rá a szarvasgomba olajat, majd óvatosan keverd el, hogy az íz egyenletesen eloszoljon.
A szarvasgomba olajat óvatosan adagold, mert túl soktól az íz keserűvé válhat.
Szórd meg a reszelt parmezán sajttal, majd add hozzá a frissen reszelt szarvasgombát és az apróra vágott petrezselymet.
A parmezán sajt helyett használhatsz grana padano sajtot is.
Melegen tálald, hogy a szarvasgomba aromája tökéletesen érvényesüljön.
Tálaláskor díszítheted egy kevés friss petrezselyemmel és néhány szelet friss szarvasgombával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.