Szedres cupcake tálalva

Szedres Cupcake

A bogyós gyümölcsök mindig is kedvelt alapanyagok voltak süteményekben, és a szeder különösen népszerű a kellemes savanykás-édes íze miatt. A szedres cupcake egy modern változata a klasszikus bogyós süteményeknek, amely frissességet és könnyedséget ad a desszertnek. A bogyós gyümölcsös süteményeket már az ókori rómaiak is ismerték, és az évszázadok során egyre kifinomultabb változatai születtek. Ez a recept tökéletes választás egy nyári délutánra, frissítő gyümölcsös ízvilágával. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld meg fehér csokoládé reszelékkel díszíteni!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
10 g Sütőpor
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
150 g Friss szeder
200 g Krém sajt
100 g Porcukor
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütőt érdemes légkeveréses fokozaton előmelegíteni, ha van ilyen funkció a sütőn, így egyenletesebben sülnek a muffinok.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    Szitáld át a lisztet a sütőporral és a sóval együtt, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben tudod habosra keverni a cukorral.

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojásokat is érdemes szobahőmérsékletűen használni. Minden tojás hozzáadása után alaposan keverd össze a tésztát.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg az összetevők éppen összeállnak, mert akkor kemények lesznek a muffinok.

    6

    Óvatosan forgasd a szedret a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljon, de ne törjön össze túlságosan.

    A szedret lisztbe forgathatod, mielőtt a tésztába kevered, így kevésbé süllyed le a muffinok aljára.

    7

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    Ne töltsd túl a formákat, mert a muffinok kifuthatnak a sütőben.

    8

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.

    A krémsajt legyen hideg, de ne túl kemény, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tejszínt is hűtsd le, mielőtt felvernéd.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a krémmel és helyezz rájuk egy friss szedret díszítésként.

    A muffinoknak teljesen ki kell hűlniük, mielőtt a krémet rájuk tennéd, különben a krém megolvad.