Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütőt érdemes légkeveréses fokozaton előmelegíteni, ha van ilyen funkció a sütőn, így egyenletesebben sülnek a muffinok.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.
Szitáld át a lisztet a sütőporral és a sóval együtt, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben tudod habosra keverni a cukorral.
Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.
A tojásokat is érdemes szobahőmérsékletűen használni. Minden tojás hozzáadása után alaposan keverd össze a tésztát.
Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg az összetevők éppen összeállnak, mert akkor kemények lesznek a muffinok.
Óvatosan forgasd a szedret a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljon, de ne törjön össze túlságosan.
A szedret lisztbe forgathatod, mielőtt a tésztába kevered, így kevésbé süllyed le a muffinok aljára.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.
Ne töltsd túl a formákat, mert a muffinok kifuthatnak a sütőben.
Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.
A krémsajt legyen hideg, de ne túl kemény, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tejszínt is hűtsd le, mielőtt felvernéd.
Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a krémmel és helyezz rájuk egy friss szedret díszítésként.
A muffinoknak teljesen ki kell hűlniük, mielőtt a krémet rájuk tennéd, különben a krém megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.