Mosd meg alaposan a szedret, majd egy turmixgép segítségével pürésítsd, amíg sima állagot nem kapsz.
Ha nincs turmixgéped, villával is összetörheted a szedret, de a püré nem lesz olyan sima.
A szederpürét szűrd át egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a magokat. A tiszta pürét öntsd egy nagy kancsóba.
A szűréshez használhatsz gézlapot is a finom szűrő helyett.
Add hozzá a citromlevet és a cukrot a kancsóba, majd keverd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A cukor gyorsabb feloldódása érdekében használj porcukrot, vagy melegítsd fel a citromlevet egy kicsit.
Öntsd hozzá a hideg vizet, és alaposan keverd össze. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még cukrot vagy citromlevet.
Az ízek egyensúlya fontos, ezért kóstold meg többször is, és igazítsd a saját ízlésedhez.
Tedd a kancsót a hűtőbe, és hagyd hűlni legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nincs időd hűteni, használj több jégkockát a tálaláskor.
Tálaláskor töltsd a limonádét poharakba, adj hozzá jégkockákat, és díszítsd friss menta levelekkel és néhány szem szederrel.
A menta leveleket enyhén ütögesd meg, hogy jobban kiadják az aromájukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.