Szegfűszeges áfonyalikőr frissen tálalva

Szegfűszeges áfonyalikőr

A szegfűszeges áfonyalikőr egy igazán különleges házi ital, amely tökéletes választás a hideg hónapokra és ünnepi alkalmakra. Az áfonya természetes savasságát a barnacukor édesíti, míg a fahéj és a szegfűszeg mély, melegítő aromát ad a likőrnek. Ez a likőr nemcsak koktélokhoz ideális, hanem akár egy esti pihenéshez is tökéletes kiegészítő lehet. Az elkészítése egyszerű, de az érlelési idő miatt türelmet igényel – azonban a végeredmény garantáltan megéri a várakozást! Próbáld ki ezt a házi készítésű fűszeres áfonyalikőrt, amely bármilyen különleges alkalmat még ünnepibbé varázsol.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Friss áfonya
500 ml Vodka
100 g Barnacukor
200 ml Víz
5 db Szegfűszeg
1 db Fahéjrúd
5 ml Vanília kivonat
5 g Narancshéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan az áfonyát, majd egy villa vagy mozsár segítségével enyhén törd össze, hogy kiengedje az aromáit.

    Ne törd teljesen péppé, csak repeszd meg a szemeket.

    2

    Egy közepes lábasban forrald fel a vizet és a barnacukrot, majd keverd addig, amíg teljesen feloldódik, és hagyd langyosra hűlni.

    A barnacukor helyett használhatsz nádcukrot is, de a barnacukor mélyebb ízt ad.

    3

    Tedd az összetört áfonyát egy nagy, jól zárható üvegbe, majd add hozzá a szegfűszeget, a fahéjrudat és a narancshéjat.

    Az üveg legyen alaposan kimosva és szárítva.

    4

    Öntsd rá a langyosra hűlt cukorszirupot, majd add hozzá a vodkát és a vanília kivonatot.

    A vodka minősége is befolyásolja a likőr ízét, válassz jó minőségű vodkát.

    5

    Zárd le az üveget, majd alaposan rázd össze, hogy az összetevők elkeveredjenek.

    A rázás során figyelj, hogy az üveg jól zárt legyen, nehogy kifolyjon a likőr.

    6

    Tárold hűvös, sötét helyen legalább 2 hétig, és időnként rázd fel, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze.

    7

    Szűrd át a likőrt egy finom szűrőn vagy gézlapon keresztül, majd töltsd steril üvegekbe.

    A sterilizáláshoz forrald ki az üvegeket néhány percig.

    8

    Tálald jéggel vagy koktélokhoz, és élvezd az intenzív, fűszeres áfonya ízt!

    Ha koktélokhoz használod, próbáld ki pezsgővel vagy tonikkal keverve.