Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd a cidert, különben könnyen felforrhat és elveszítheti az ízét.
Add hozzá a narancslevet, a narancshéjat, a szegfűszeget és a fahéjrudat. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 10 perc alatt.
A narancshéjat óvatosan hámozd meg, hogy a fehér, keserű része ne kerüljön bele. A fűszerek ízének fokozásához enyhén törd össze a fahéjrudat és a szegfűszeget.
Keverd hozzá a mézet, hogy az ital édes és harmonikus legyen.
A méz mennyiségét ízlésed szerint állíthatod be. Kóstold meg az italt, és adj hozzá több mézet, ha szükséges.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd oszd el poharakba.
A szűréshez használj finom szűrőt vagy gézlapot, hogy a legapróbb fűszermaradékok is eltávolításra kerüljenek.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss narancsszelettel, hogy a cider még vonzóbb legyen.
A tejszínhabot közvetlenül a tálalás előtt add hozzá, hogy ne essen össze. A narancsszeletet enyhén csavard meg, hogy még illatosabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.