Meleg铆tsd el艖 a s眉t艖t 180掳C-ra, 茅s b茅lelj ki egy tepsit s眉t艖pap铆rral.
A s眉t艖 el艖meleg铆t茅se elengedhetetlen a t茅szta megfelel艖 kel茅s茅hez 茅s aranybarn谩ra s眉l茅s茅hez. A s眉t艖pap铆r haszn谩lata megk枚nny铆ti a k茅sz croissant-ok elt谩vol铆t谩s谩t.
Egy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, a cukrot, a s贸t 茅s az 艖r枚lt szerecsendi贸t.
A szerecsendi贸t 贸vatosan adagold, mert intenz铆v 铆ze van. Egy csipetnyi is el茅g lehet.
Egy m谩sik ed茅nyben meleg铆tsd fel a tejet langyosra, add hozz谩 az 茅leszt艖t 茅s hagyd 谩llni 5 percig.
A tej ne legyen t煤l meleg, mert az elpuszt铆tja az 茅leszt艖t. Langyos, kb. 37掳C az ide谩lis.
A lisztkever茅khez add hozz谩 a toj谩sokat, a langyos tejes-茅leszt艖s kever茅ket 茅s a van铆lia kivonatot, majd kezdd el 枚sszedolgozni.
A tej legyen langyos, ne forr贸, mert a forr贸 tej elpuszt铆tja az 茅leszt艖t.
Morzsold bele a hideg vajat 茅s gy煤rd 枚ssze, am铆g egy rugalmas t茅szt谩t kapsz.
A hideg vaj seg铆t a t茅szt谩nak r茅tegesnek maradni. Ne dolgozd t煤l a t茅szt谩t, csak addig gy煤rd, am铆g 枚ssze谩ll.
Ny煤jtsd ki a t茅szt谩t kb. 3 mm vastags谩g煤ra, majd v谩gd egyenl艖 m茅ret疟 h谩romsz枚gekre.
A t茅szt谩t lisztezett fel眉leten ny煤jtsd, hogy ne ragadjon le. Haszn谩lj pizzav谩g贸t a h谩romsz枚gek egyenletes v谩g谩s谩hoz.
Tekerd fel a h谩romsz枚geket croissant form谩ra, 茅s helyezd 艖ket a s眉t艖pap铆rral b茅lelt tepsire.
A croissantokat a sz茅lesebb v茅g茅t艖l kezdd tekerni, 茅s 贸vatosan h煤zd meg a t茅szt谩t, hogy sz茅p form谩t kapj.
Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy laz谩bbak legyenek s眉t茅s ut谩n.
A kel茅shez takard le a croissantokat egy konyharuh谩val, 茅s tedd 艖ket meleg helyre.
Kend meg a tetej眉ket toj谩ssal, majd s眉sd 艖ket 18-20 percig, am铆g aranybarn谩k 茅s ropog贸sak lesznek.
A toj谩shoz keverhetsz egy kev茅s tejet vagy vizet, hogy k枚nnyebben kenhet艖 legyen.
Ha kih疟ltek, sz贸rd meg egy kev茅s extra szerecsendi贸val vagy porcukorral t谩lal谩s el艖tt.
A porcukrot 茅rdemes szit谩n kereszt眉l sz贸rni, hogy egyenletesebb legyen a r茅teg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.