Szerecsendi贸s croissant t谩lalva

Szerecsendi贸s croissant

A croissant a francia p茅ks茅gek egyik legismertebb s眉tem茅nye, amelyet sz谩mtalan vari谩ci贸ban elk茅sz铆thet眉nk. A szerecsendi贸s croissant egy k眉l枚nleges v谩ltozat, amely meleg 茅s gazdag f疟szeress茅g茅vel a klasszikus p茅ks眉tem茅nynek m茅lys茅get 茅s karaktert ad. A szerecsendi贸 egyed眉l谩ll贸 arom谩ja finoman 茅des 茅s enyh茅n di贸s jegyeket hordoz, 铆gy t枚k茅letesen illik a vajas croissant k枚nnyeds茅g茅hez. Ha szereted a f疟szeres 茅dess茅geket, ezt a receptet mindenk茅ppen 茅rdemes kipr贸b谩lnod!

El艖k茅sz眉let 30 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 50 perc
415 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 6
300 g Finomliszt
150 g Vaj
100 ml Tej
2 db Toj谩s
7 g Sz谩r铆tott 茅leszt艖
40 g Cukor
5 g S贸
3 g 艕r枚lt szerecsendi贸
5 ml Van铆lia kivonat

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Meleg铆tsd el艖 a s眉t艖t 180掳C-ra, 茅s b茅lelj ki egy tepsit s眉t艖pap铆rral.

    A s眉t艖 el艖meleg铆t茅se elengedhetetlen a t茅szta megfelel艖 kel茅s茅hez 茅s aranybarn谩ra s眉l茅s茅hez. A s眉t艖pap铆r haszn谩lata megk枚nny铆ti a k茅sz croissant-ok elt谩vol铆t谩s谩t.

    2

    Egy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, a cukrot, a s贸t 茅s az 艖r枚lt szerecsendi贸t.

    A szerecsendi贸t 贸vatosan adagold, mert intenz铆v 铆ze van. Egy csipetnyi is el茅g lehet.

    3

    Egy m谩sik ed茅nyben meleg铆tsd fel a tejet langyosra, add hozz谩 az 茅leszt艖t 茅s hagyd 谩llni 5 percig.

    A tej ne legyen t煤l meleg, mert az elpuszt铆tja az 茅leszt艖t. Langyos, kb. 37掳C az ide谩lis.

    4

    A lisztkever茅khez add hozz谩 a toj谩sokat, a langyos tejes-茅leszt艖s kever茅ket 茅s a van铆lia kivonatot, majd kezdd el 枚sszedolgozni.

    A tej legyen langyos, ne forr贸, mert a forr贸 tej elpuszt铆tja az 茅leszt艖t.

    5

    Morzsold bele a hideg vajat 茅s gy煤rd 枚ssze, am铆g egy rugalmas t茅szt谩t kapsz.

    A hideg vaj seg铆t a t茅szt谩nak r茅tegesnek maradni. Ne dolgozd t煤l a t茅szt谩t, csak addig gy煤rd, am铆g 枚ssze谩ll.

    6

    Ny煤jtsd ki a t茅szt谩t kb. 3 mm vastags谩g煤ra, majd v谩gd egyenl艖 m茅ret疟 h谩romsz枚gekre.

    A t茅szt谩t lisztezett fel眉leten ny煤jtsd, hogy ne ragadjon le. Haszn谩lj pizzav谩g贸t a h谩romsz枚gek egyenletes v谩g谩s谩hoz.

    7

    Tekerd fel a h谩romsz枚geket croissant form谩ra, 茅s helyezd 艖ket a s眉t艖pap铆rral b茅lelt tepsire.

    A croissantokat a sz茅lesebb v茅g茅t艖l kezdd tekerni, 茅s 贸vatosan h煤zd meg a t茅szt谩t, hogy sz茅p form谩t kapj.

    8

    Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy laz谩bbak legyenek s眉t茅s ut谩n.

    A kel茅shez takard le a croissantokat egy konyharuh谩val, 茅s tedd 艖ket meleg helyre.

    9

    Kend meg a tetej眉ket toj谩ssal, majd s眉sd 艖ket 18-20 percig, am铆g aranybarn谩k 茅s ropog贸sak lesznek.

    A toj谩shoz keverhetsz egy kev茅s tejet vagy vizet, hogy k枚nnyebben kenhet艖 legyen.

    10

    Ha kih疟ltek, sz贸rd meg egy kev茅s extra szerecsendi贸val vagy porcukorral t谩lal谩s el艖tt.

    A porcukrot 茅rdemes szit谩n kereszt眉l sz贸rni, hogy egyenletesebb legyen a r茅teg.