Vágd félbe az avokádókat, távolítsd el a magjukat, és kanalazd ki a húsukat egy tálba.
Válassz érett, puha avokádókat a legjobb eredmény elérése érdekében.
Reszeld le a fokhagymát, majd add hozzá az avokádóhoz a tahinit, a citromlevet és az olívaolajat.
A friss citromlé segít megőrizni az avokádó színét és megakadályozza a barnulást.
Botmixerrel vagy villával pépesítsd az avokádó keveréket sima állagúvá.
Ha villával pépesíted, az egy rusztikusabb állagot eredményez. Botmixerrel krémesebb lesz.
Adj hozzá sót és annyi vizet, hogy krémes, mártogatós állagot érj el. Keverd alaposan össze.
A víz mennyisége függ az avokádó nedvességtartalmától. Fokozatosan adagold a vizet, hogy ne legyen túl híg a szósz.
Pirítsd meg a szezámmagot egy száraz serpenyőben alacsony lángon, amíg aranybarna lesz.
A szezámmagot folyamatosan kevergesd, mert könnyen megéghet.
Tálalás előtt szórd meg a szószt a pirított szezámmaggal, hogy extra ízt és ropogós textúrát adj hozzá.
A pirított szezámmag fokozza az ízeket és kellemes textúrát ad a szósznak.
A szószt tálald frissen tortillachipsekhez, zöldségekhez vagy grillezett ételek mellé. Hűtőben légmentesen zárható edényben 1-2 napig eltartható.
Az avokádószósz hűtőben tárolva kissé megbarnulhat, de ez nem befolyásolja az ízét. A barnulást csökkentheted, ha a tetejére citromlevet csepegtetsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.