Egy közepes tálban keverd össze a földimogyoróvajat, a szójaszószt, a rizsecetet és a mézet.
Használj krémes állagú földimogyoróvajat a legjobb eredmény érdekében. Ha sűrű a mogyoróvaj, melegítsd meg kicsit mikróban vagy vízfürdőben, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
Add hozzá a szezámolajat, a reszelt fokhagymát és a chili pelyhet, majd keverd simára.
A szezámolaj intenzív íze miatt óvatosan adagold. A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Öntsd hozzá a vizet fokozatosan, miközben folyamatosan kevered, amíg krémes állagot nem kapsz.
A víz mennyiségétől függ a szósz sűrűsége. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet. Ha túl híg, keverj bele még egy kevés mogyoróvajat.
Szórd bele a pirított szezámmagot, és keverd át alaposan.
A pirított szezámmag még intenzívebb ízt ad a szósznak. A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
Tálald tavaszi tekercsek, grillezett húsok vagy friss zöldségek mellé.
A szósz hidegen a legfinomabb. Tárolás előtt hagyd teljesen kihűlni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.