Szezámmagos földimogyorószósz tálalva tavaszi tekercsekkel

Szezámmagos földimogyorószósz

A szezámmagos földimogyorószósz egy igazán különleges ázsiai ihletésű mártás, amely a földimogyoróvaj gazdag ízét ötvözi a szójaszósz és a rizsecet karakteres aromáival. A pirított szezámmag és a chili pelyhek izgalmas textúrát és csípős ízt adnak, amely tökéletesen illik tavaszi tekercsekhez, grillezett húsokhoz vagy friss zöldségekhez. Ez a recept gyorsan elkészíthető, mégis lenyűgöző ízélményt nyújt, amely feldobja bármely étkezést.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Földimogyoróvaj
30 ml Szójaszósz
10 ml Szezámolaj
20 ml Rizsecet
10 g Méz
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
1 tk. Chilipehely
50 ml Víz
10 g Pirított szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes tálban keverd össze a földimogyoróvajat, a szójaszószt, a rizsecetet és a mézet.

    Használj krémes állagú földimogyoróvajat a legjobb eredmény érdekében. Ha sűrű a mogyoróvaj, melegítsd meg kicsit mikróban vagy vízfürdőben, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.

    2

    Add hozzá a szezámolajat, a reszelt fokhagymát és a chili pelyhet, majd keverd simára.

    A szezámolaj intenzív íze miatt óvatosan adagold. A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    3

    Öntsd hozzá a vizet fokozatosan, miközben folyamatosan kevered, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A víz mennyiségétől függ a szósz sűrűsége. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet. Ha túl híg, keverj bele még egy kevés mogyoróvajat.

    4

    Szórd bele a pirított szezámmagot, és keverd át alaposan.

    A pirított szezámmag még intenzívebb ízt ad a szósznak. A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.

    5

    Tálald tavaszi tekercsek, grillezett húsok vagy friss zöldségek mellé.

    A szósz hidegen a legfinomabb. Tárolás előtt hagyd teljesen kihűlni.