Szezámmagos miyeokguk, tálalva

Szezámmagos miyeokguk

A miyeokguk egy tradicionális koreai leves, amelyet gyakran fogyasztanak különleges alkalmakkor, például születésnapokon vagy a koreai újévben. A leves alapja a tengeribab (miyeok), amely gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. A szezámmag hozzáadása egy új dimenziót ad az ételnek, miközben finom, pörkölt ízt biztosít. A szezámmagos miyeokguk egy könnyű, de tápláló étel, amely tökéletes kiegészítője lehet egy koreai étkezésnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Miyeok (tengeribab)
2 ek. Szezámmag
800 ml Húsleves alaplé
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
150 g Hús (marha vagy sertés)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A miyeokot öblítsd le alaposan, és hagyd vízben ázni 10-15 percig, hogy megpuhuljon.

    A miyeok gyorsan megszívja a vizet, így könnyen rehidratálható.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, a húst vágd kis csíkokra vagy kockákra.

    A hús ízét fokhagymával keverve intenzívebb lesz a leves.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámmagolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát és a húst 5 percig.

    A húsnak aranybarnára kell sülnie, hogy az íze kioldódjon a levesben.

    4

    A húsleves alapléhez add hozzá a pirított húst, fokhagymát és a miyeokot, majd főzd közepes lángon 20-25 percig.

    A levesnek jó sűrűnek kell lennie, de ügyelj, hogy ne legyen túl sós.

    5

    A leveshez add hozzá a szójaszószt, sót, borsot és a szezámmagot. Keverd össze, és főzd további 5 percig.

    A szezámmag friss, pörkölt íze adja a leves igazi karakterét.

    6

    Tálald forrón, és díszítsd extra szezámmaggal.

    A leves tökéletes kiegészítője lehet egy adag rizs.