Szezámmagos sundae vanília fagylalttal, sós karamell sziruppal és friss mentával díszítve

Szezámmagos sundae

A szezámmagos sundae egy frissítő és különleges desszert, amely a hagyományos fagylaltot új szintre emeli. A pirított szezámmag gazdag íze és a sós karamell szirup harmonikusan kiegészíti a vanília fagylaltot. Ez az étel tökéletes választás egy hűsítő desszerthez, amely egyszerre édes és sós, frissítő és krémes. A friss menta pedig nemcsak ízesíti, hanem vizuálisan is feldobja a tálalást.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Szezámmag
400 g Vanília fagylalt
200 ml Tejszín
3 ek. Cukor
1 ek. Méz
1 tk. Vanília kivonat
3 ek. Sós karamell szirup
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szezámmagot egy serpenyőben szárazon pirítsd meg közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A szezámmagot folyamatosan keverd, hogy egyenletesen piruljon, de vigyázz, nehogy megégjen.

    2

    Egy tálban keverd össze a tejszínt, a cukrot, a mézet és a vanília kivonatot. Melegítsd alacsony lángon, amíg a cukor feloldódik.

    A méz és a cukor nemcsak édesít, hanem gazdag ízt is ad a szósznak.

    3

    Hűtsd le a tejszínes keveréket, majd a vanília fagylaltot tedd egy pohárba vagy tálba.

    A tejszínes keveréket teljesen hűtsd le, mielőtt a fagylaltra öntöd.

    4

    A pirított szezámmagot szórd a fagylaltra, és locsold meg a sós karamell sziruppal.

    A sós karamell szirup jól kiegészíti a szezám enyhén pirított ízét.

    5

    Friss mentával díszítsd a szezámmagos sundae-t, és tálald azonnal.

    A menta friss íze üdítően zárja le a desszertet, és vizuálisan is feldobja a tálalást.