A szezámmagot egy serpenyőben szárazon pirítsd meg közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
A szezámmagot folyamatosan keverd, hogy egyenletesen piruljon, de vigyázz, nehogy megégjen.
Egy tálban keverd össze a tejszínt, a cukrot, a mézet és a vanília kivonatot. Melegítsd alacsony lángon, amíg a cukor feloldódik.
A méz és a cukor nemcsak édesít, hanem gazdag ízt is ad a szósznak.
Hűtsd le a tejszínes keveréket, majd a vanília fagylaltot tedd egy pohárba vagy tálba.
A tejszínes keveréket teljesen hűtsd le, mielőtt a fagylaltra öntöd.
A pirított szezámmagot szórd a fagylaltra, és locsold meg a sós karamell sziruppal.
A sós karamell szirup jól kiegészíti a szezám enyhén pirított ízét.
Friss mentával díszítsd a szezámmagos sundae-t, és tálald azonnal.
A menta friss íze üdítően zárja le a desszertet, és vizuálisan is feldobja a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.