Hámozd meg a fekete fokhagymát, és egy villával pépesítsd. Reszeld le a friss gyömbért.
A fekete fokhagyma puha, így könnyen pépesíthető. A gyömbért reszeld finomra, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok a szószban.
Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a fokhagymapépet és a reszelt gyömbért. Pirítsd alacsony lángon 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A szezámolaj különleges ízt ad a szósznak, de vigyázz, mert könnyen megég. A fokhagymát és a gyömbért alacsony lángon pirítsd, amíg illatosak nem lesznek, de ne barnuljanak meg.
Öntsd hozzá a szójaszószt, a mézet, a vizet és a chiliport. Keverd jól össze, és hagyd lassú tűzön főni 5-7 percig.
A méz édesíti és sűríti a szószt. A chiliport ízlés szerint adagold. Ha nem szereted a túl csípős ízeket, használj kevesebbet.
Kóstold meg, és ízesítsd sóval, ha szükséges. Adj hozzá pirított szezámmagot, és főzd további 1-2 percig.
A fekete fokhagyma önmagában is sós ízű, ezért óvatosan sózd a szószt. A pirított szezámmag extra textúrát és ízt ad a szósznak.
Tálald melegen grillezett húsok, sült tofu vagy friss zöldségek mellé.
A szósz remekül illik ázsiai ételekhez, grillezett húsokhoz és zöldségekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.