Előkészítés: Hámozd meg a fokhagymagerezdeket és a gyömbért, majd aprítsd finomra mindkettőt.
A fokhagymát és a gyömbért érdemes minél apróbbra vágni, hogy az ízük jobban kioldódjon.
Pirítás: Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított fokhagymát és gyömbért, és pirítsd őket illatosra 2-3 perc alatt, vigyázva, hogy ne égjenek meg.
A szezámolaj nagyon gyorsan felmelegszik, ezért figyelj oda, hogy ne égjen meg a fokhagyma és a gyömbér.
Alapok hozzáadása: Öntsd hozzá a paradicsompürét, majd keverd bele a szójaszószt, rizsecetet és a barnacukrot. Keverd alaposan össze, hogy a cukor feloldódjon.
Ha nincs barnacukrod, használhatsz helyette mézet vagy más édesítőt.
Ízesítés: Add hozzá a vizet, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Főzd közepes lángon 5-7 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
A víz mennyiségétől függően változtathatod a szósz sűrűségét.
Finomítás: Ha simább állagot szeretnél, botmixerrel pürésítheted a szószt. Ezután hagyd még 1-2 percig főni, hogy az ízek összeérjenek.
A pürésítés nem feltétlenül szükséges, de a szósz állaga homogénebb lesz tőle.
Tálalás: Tálald a szószt melegen tésztákhoz, grillezett zöldségekhez vagy húsokhoz. Friss szezámmaggal megszórva még intenzívebb ízt ad.
A szezámmagot tálalás előtt pirítsd meg egy serpenyőben, hogy még intenzívebb legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.