Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.
A sütőt mindig előmelegítve használd, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek meg.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd simára.
A tojásokat érdemes először külön felverni, hogy a cupcake-ek könnyebbek legyenek.
A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a cupcake-ek kemények lesznek. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Oszd a tésztát négy részre, majd mindegyikhez adj különböző színű élelmiszer színezéket.
Használj gél állagú ételfestéket, mert az nem változtatja meg a tészta állagát.
Rétegezd a különböző színű tésztákat muffin formákba, hogy szivárványos hatást érj el.
Ne töltsd túl a muffin formákat, mert a tészta megemelkedik sütés közben.
Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha a tetejük aranybarna, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki, akkor készen vannak.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a színes hab.
A cupcake-eket rácsra téve hagyd hűlni, hogy a levegő minden oldalról járja.
A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot. Oszd négy részre, és mindegyikhez adj különböző színezéket.
A tejszínt hidegen verd habbá, hogy keményebb legyen. A porcukrot szitálva add hozzá, hogy ne legyen csomós.
A színes habokat habzsákba rétegezd, majd nyomd a cupcake-ek tetejére, hogy szivárványos hatást kapj.
Ha nincs habzsákod, használhatsz egy erős zacskót, aminek levágod a sarkát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.