Frissen sült szivárványhabos cupcake

Szivárványhabos Cupcake

A szivárványhabos cupcake egy vidám és színes desszert, amely tökéletes választás születésnapokra, gyerekzsúrokra vagy bármilyen alkalomra, amikor egy kis extra színre van szükség. Ez a sütemény nemcsak látványos, hanem finom is, hiszen a puha, vaníliás tészta és a könnyű tejszínhab tökéletesen harmonizál egymással. Az élelmiszer színezékek segítségével könnyedén elérhetjük a szivárványos hatást, amely garantáltan mosolyt csal mindenki arcára. Eredete az amerikai cupcake-kultúrából származik, ahol a kreatív süteménydekoráció mindig is nagy népszerűségnek örvendett.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
4 cs. Élelmiszer színezék (piros, kék, sárga, zöld)
200 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütőt mindig előmelegítve használd, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd simára.

    A tojásokat érdemes először külön felverni, hogy a cupcake-ek könnyebbek legyenek.

    4

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a cupcake-ek kemények lesznek. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Oszd a tésztát négy részre, majd mindegyikhez adj különböző színű élelmiszer színezéket.

    Használj gél állagú ételfestéket, mert az nem változtatja meg a tészta állagát.

    6

    Rétegezd a különböző színű tésztákat muffin formákba, hogy szivárványos hatást érj el.

    Ne töltsd túl a muffin formákat, mert a tészta megemelkedik sütés közben.

    7

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha a tetejük aranybarna, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki, akkor készen vannak.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a színes hab.

    A cupcake-eket rácsra téve hagyd hűlni, hogy a levegő minden oldalról járja.

    9

    A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot. Oszd négy részre, és mindegyikhez adj különböző színezéket.

    A tejszínt hidegen verd habbá, hogy keményebb legyen. A porcukrot szitálva add hozzá, hogy ne legyen csomós.

    10

    A színes habokat habzsákba rétegezd, majd nyomd a cupcake-ek tetejére, hogy szivárványos hatást kapj.

    Ha nincs habzsákod, használhatsz egy erős zacskót, aminek levágod a sarkát.