Készítsd elő az összetevőket: aprítsd fel a zöldhagymát és a fokhagymát.
A zöldhagymát ferdén vágva dekoratívabb lesz a tálalásnál.
Egy serpenyőben melegíts egy evőkanál olajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd 30 másodpercig, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, a fokhagyma könnyen megég! Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Add hozzá a főtt rizst a serpenyőbe, és jól keverd össze, hogy minden szem egyenletesen felmelegedjen.
A legjobb, ha előző napi rizst használsz, mert az kevésbé tapad össze.
Öntsd hozzá a szójaszószt és a szezámolajat, majd folyamatosan kevergetve süsd 2-3 percig.
A szójaszósz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Kevesebb szójaszósszal világosabb, több szójaszósszal sötétebb és intenzívebb ízű lesz a rizs.
Szórd meg frissen őrölt borssal és szezámmaggal, majd keverd alaposan össze.
A szezámmagot előtte megpiríthatod serpenyőben, hogy intenzívebb íze legyen.
Tálaláskor szórd meg apróra vágott zöldhagymával, és azonnal fogyasztható.
Azonnali fogyasztás javasolt, mert a rizs állaga idővel romolhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.