Egy kis tĂĄlban keverd össze a kemĂ©nyĂtĆt Ă©s a vizet, amĂg sima elegyet kapsz. Ezt kĂ©sĆbb hasznĂĄljuk a fagylalt sƱrĂtĂ©sĂ©re.
A kemĂ©nyĂtĆ csomĂłmentessĂ©gĂ©re itt is figyeljĂŒnk, kĂŒlönben a fagylalt textĂșrĂĄja nem lesz tökĂ©letes.
Egy közepes lĂĄbosban olvaszd fel a kĂłkuszcukrot közepes lĂĄngon, amĂg folyĂ©kony Ă©s aranybarna karamell nem lesz belĆle. Ăgyelj arra, hogy ne Ă©gjen meg!
A kĂłkuszcukor könnyen megĂ©g, ezĂ©rt folyamatosan keverd Ă©s vedd le a tƱzrĆl, ha mĂĄr elĂ©ri a kĂvĂĄnt szĂnt Ă©s ĂĄllagot.
Lassan öntsd hozzĂĄ a szĂłjatejet, miközben folyamatosan kevered. A karamell elĆször megkemĂ©nyedhet, de keverĂ©s közben Ășjra feloldĂłdik.
Ne ijedj meg, ha a karamell megkemĂ©nyedik! A folyamatos keverĂ©s Ă©s a hĆ hatĂĄsĂĄra szĂ©pen fel fog oldĂłdni a szĂłjatejben.
Add hozzĂĄ a kĂłkusztejszĂnt, a juharszirupot Ă©s a vanĂliakivonatot, majd keverd simĂĄra, Ă©s melegĂtsd tovĂĄbb alacsony lĂĄngon.
Fontos, hogy alacsony lĂĄngon melegĂtsd, kĂŒlönben a karamell megĂ©ghet.
Ăntsd hozzĂĄ a kemĂ©nyĂtĆs keverĂ©ket, Ă©s folyamatos keverĂ©s mellett fĆzd 5-7 percig, amĂg a keverĂ©k kissĂ© besƱrƱsödik. Ne forrald fel!
A kemĂ©nyĂtĆs keverĂ©k hozzĂĄadĂĄsa utĂĄn is fontos a folyamatos keverĂ©s, hogy a krĂ©m ne csomĂłsodjon.
Vedd le a tƱzrĆl, majd hagyd szobahĆmĂ©rsĂ©kleten kihƱlni. EzutĂĄn tedd hƱtĆbe legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, hogy megfelelĆen lehƱljön Ă©s az Ăzek összeĂ©rjenek.
A hƱtĂ©si idĆ alatt az Ăzek jobban összeĂ©rnek, Ă©s a fagylalt ĂĄllaga is finomabb lesz.
Ha van fagylaltgĂ©ped, öntsd bele a lehƱlt keverĂ©ket, Ă©s a gĂ©p utasĂtĂĄsai szerint kĂ©szĂtsd el. Ha nincs, tedd a keverĂ©ket egy lapos edĂ©nybe a fagyasztĂłba, Ă©s fĂ©lĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt egy villĂĄval, hogy elkerĂŒld a kristĂĄlyosodĂĄst.
A fagylaltgĂ©p hasznĂĄlata itt is a legjobb megoldĂĄs, de a kĂ©zi keverĂ©s is mƱködik, csak idĆigĂ©nyesebb.
TĂĄlalĂĄs elĆtt hagyd pĂĄr percig szobahĆmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen. DĂszĂtheted extra karamell öntettel vagy pirĂtott diĂłval.
A karamell öntet Ă©s a pirĂtott diĂł tökĂ©letes kiegĂ©szĂtĆi ennek a fagylaltnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.