Egy kis tálban keverd össze a keményítőt és a vizet, amíg sima elegyet kapsz. Ezt később használjuk a fagylalt sűrítésére.
A keményítő csomómentességére itt is figyeljünk, különben a fagylalt textúrája nem lesz tökéletes.
Egy közepes lábosban olvaszd fel a kókuszcukrot közepes lángon, amíg folyékony és aranybarna karamell nem lesz belőle. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg!
A kókuszcukor könnyen megég, ezért folyamatosan keverd és vedd le a tűzről, ha már eléri a kívánt színt és állagot.
Lassan öntsd hozzá a szójatejet, miközben folyamatosan kevered. A karamell először megkeményedhet, de keverés közben újra feloldódik.
Ne ijedj meg, ha a karamell megkeményedik! A folyamatos keverés és a hő hatására szépen fel fog oldódni a szójatejben.
Add hozzá a kókusztejszínt, a juharszirupot és a vaníliakivonatot, majd keverd simára, és melegítsd tovább alacsony lángon.
Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd, különben a karamell megéghet.
Öntsd hozzá a keményítős keveréket, és folyamatos keverés mellett főzd 5-7 percig, amíg a keverék kissé besűrűsödik. Ne forrald fel!
A keményítős keverék hozzáadása után is fontos a folyamatos keverés, hogy a krém ne csomósodjon.
Vedd le a tűzről, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megfelelően lehűljön és az ízek összeérjenek.
A hűtési idő alatt az ízek jobban összeérnek, és a fagylalt állaga is finomabb lesz.
Ha van fagylaltgéped, öntsd bele a lehűlt keveréket, és a gép utasításai szerint készítsd el. Ha nincs, tedd a keveréket egy lapos edénybe a fagyasztóba, és félóránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a kristályosodást.
A fagylaltgép használata itt is a legjobb megoldás, de a kézi keverés is működik, csak időigényesebb.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted extra karamell öntettel vagy pirított dióval.
A karamell öntet és a pirított dió tökéletes kiegészítői ennek a fagylaltnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.