Krémes szójatejes karamell fagylalt tålalva

SzĂłjatejes karamell fagylalt

A szĂłjatejes karamell fagylalt egyedĂŒlĂĄllĂłan lĂĄgy Ă©s Ă©des Ă­zvilĂĄgĂĄval tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a meleg nyĂĄri napokra. A karamellizĂĄlt kĂłkuszcukor mĂ©ly, gazdag Ă­zt ad, amely harmonizĂĄl a krĂ©mes kĂłkusztejszĂ­nnel Ă©s a lĂĄgy szĂłjatejjel. A juharszirup termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge teszi ezt a fagylaltot kĂŒlönlegessĂ©, miközben az ĂĄllaga selymes marad. Ha szereted a karamellĂĄs desszerteket, Ă©s egy egĂ©szsĂ©gesebb, tejmentes alternatĂ­vĂĄt keresel, ezt a receptet mindenkĂ©pp Ă©rdemes kiprĂłbĂĄlnod!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 ml Szójatej
⭕ 250 ml Kókusztejszín
⭕ 100 g Kókuszcukor
⭕ 80 ml Juharszirup
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 10 g KemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 30 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tĂĄlban keverd össze a kemĂ©nyĂ­tƑt Ă©s a vizet, amĂ­g sima elegyet kapsz. Ezt kĂ©sƑbb hasznĂĄljuk a fagylalt sƱrĂ­tĂ©sĂ©re.

    A kemĂ©nyĂ­tƑ csomĂłmentessĂ©gĂ©re itt is figyeljĂŒnk, kĂŒlönben a fagylalt textĂșrĂĄja nem lesz tökĂ©letes.

    2

    Egy közepes lĂĄbosban olvaszd fel a kĂłkuszcukrot közepes lĂĄngon, amĂ­g folyĂ©kony Ă©s aranybarna karamell nem lesz belƑle. Ügyelj arra, hogy ne Ă©gjen meg!

    A kĂłkuszcukor könnyen megĂ©g, ezĂ©rt folyamatosan keverd Ă©s vedd le a tƱzrƑl, ha mĂĄr elĂ©ri a kĂ­vĂĄnt szĂ­nt Ă©s ĂĄllagot.

    3

    Lassan öntsd hozzĂĄ a szĂłjatejet, miközben folyamatosan kevered. A karamell elƑször megkemĂ©nyedhet, de keverĂ©s közben Ășjra feloldĂłdik.

    Ne ijedj meg, ha a karamell megkemĂ©nyedik! A folyamatos keverĂ©s Ă©s a hƑ hatĂĄsĂĄra szĂ©pen fel fog oldĂłdni a szĂłjatejben.

    4

    Add hozzå a kókusztejszínt, a juharszirupot és a vaníliakivonatot, majd keverd simåra, és melegítsd tovåbb alacsony långon.

    Fontos, hogy alacsony lĂĄngon melegĂ­tsd, kĂŒlönben a karamell megĂ©ghet.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a kemĂ©nyĂ­tƑs keverĂ©ket, Ă©s folyamatos keverĂ©s mellett fƑzd 5-7 percig, amĂ­g a keverĂ©k kissĂ© besƱrƱsödik. Ne forrald fel!

    A kemĂ©nyĂ­tƑs keverĂ©k hozzĂĄadĂĄsa utĂĄn is fontos a folyamatos keverĂ©s, hogy a krĂ©m ne csomĂłsodjon.

    6

    Vedd le a tƱzrƑl, majd hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten kihƱlni. EzutĂĄn tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, hogy megfelelƑen lehƱljön Ă©s az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A hƱtĂ©si idƑ alatt az Ă­zek jobban összeĂ©rnek, Ă©s a fagylalt ĂĄllaga is finomabb lesz.

    7

    Ha van fagylaltgĂ©ped, öntsd bele a lehƱlt keverĂ©ket, Ă©s a gĂ©p utasĂ­tĂĄsai szerint kĂ©szĂ­tsd el. Ha nincs, tedd a keverĂ©ket egy lapos edĂ©nybe a fagyasztĂłba, Ă©s fĂ©lĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt egy villĂĄval, hogy elkerĂŒld a kristĂĄlyosodĂĄst.

    A fagylaltgĂ©p hasznĂĄlata itt is a legjobb megoldĂĄs, de a kĂ©zi keverĂ©s is mƱködik, csak idƑigĂ©nyesebb.

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pĂĄr percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen. DĂ­szĂ­theted extra karamell öntettel vagy pirĂ­tott diĂłval.

    A karamell öntet Ă©s a pirĂ­tott diĂł tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑi ennek a fagylaltnak.