A chiamagot keverd össze 4 ek. vízzel, és hagyd állni 10 percig, míg zselés állagú nem lesz. Tipp: Ez a chia tojásként is működik, és rostban gazdagítja a gofrit.
Ha nincs időd várni, használhatsz chia lisztet is.
Egy tálban keverd össze a tojásokat, a mandulatejet, az olvasztott kókuszolajat és a mézet. Add hozzá a zselés chia keveréket is. Tipp: A hozzávalókat szobahőmérsékleten használd, hogy könnyebben elegyedjenek.
A mandulatej helyett használhatsz más növényi tejet is, például rizstejet vagy zabtejet.
Add hozzá a lisztet, a sütőport és a főtt quinoát, majd keverd simára. Tipp: A quinoa legyen teljesen kihűlt, különben túlpuhítja a tésztát.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást.
Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki kevés kókuszolajjal. Kanalazd bele a masszát, majd süsd kb. 4-5 percig, amíg aranybarnára nem sül. Tipp: A szuperfood tartalom miatt a gofri sűrűbb lesz, de kívül így is ropogósra sül.
A gofrisütőt ne töltsd túl, mert a tészta kifolyhat.
Tálald a gofrit friss áfonyával, banánszeletekkel (levél nélkül!) és durvára tört mandulával megszórva. Tipp: További mézzel is meglocsolhatod, ha édesebben szereted.
A gofrihoz kínálhatsz juharszirupot, joghurtot vagy más gyümölcsöket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.