Tabbouleh fokhagymával friss zöldségekkel és bulgurral tálalva

Tabbouleh fokhagymával

A Tabbouleh egy tradicionális közép-keleti étel, amely már évszázadok óta szerepel az arab konyha étlapján. Az étel igazi frissességet képvisel, melyet a bulgur, a friss petrezselyem és a menta ad, míg a fokhagyma és a citrom frissítő ízvilága kiemeli az ízeket. A saláta a közel-keleti országok egyik legkedveltebb ételévé vált, és a mediterrán étrend szerves része lett. A Tabbouleh igazi ünnepi étel, amely tökéletes kiegészítője lehet egy friss grillezett húsnak vagy egy könnyed vegetáriánus étkezésnek. Az étel rengeteg változaton ment keresztül, de a fokhagyma hozzáadása még egyedibbé teszi ezt a hagyományos ételt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bulgur
2 db Paradicsom
1 db Uborka
50 g Friss petrezselyem
10 g Friss menta
2 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt öntsd egy nagy tálba, majd forrázd le forró vízzel, hogy ellepje. Fedd le, és hagyd állni 10-15 percig, hogy a bulgur megpuhuljon.

    Használj szűrőt, hogy a víz ne szivárogjon a tálba, így könnyebb lesz a bulgurt keverni.

    2

    Amíg a bulgur pihen, a paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, majd kockázd fel apróra. Az uborkát hámozd meg, vágd félbe, és vágd fel kis kockákra.

    A paradicsomokat ne aprítsd túl kicsire, hogy megmaradjon a saláta textúrája.

    3

    A petrezselymet és a mentát mosd meg, szárítsd meg alaposan, majd apróra vágd őket.

    A petrezselymet és a mentát szúrókéses aprítással tedd finomabbá, hogy jobban beépüljenek a bulgurba.

    4

    A fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá az aprított zöldségekhez.

    A fokhagyma ízét jobban kiemelheted, ha kissé olívaolajban átforrósítod, mielőtt a salátához adod.

    5

    Amikor a bulgur megpuhult, keverd össze a zöldségekkel és a fűszerekkel. Add hozzá a citrom levét, az olívaolajat, sót és borsot.

    Kóstold meg a salátát, és ha szükséges, adj hozzá még citromot vagy olívaolajat a frissítő ízhez.

    6

    Jól keverd össze, és tálald hűtve. Ha van időd, hagyd pihenni egy órát, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A Tabbouleh íze még finomabb, ha néhány órán át áll a hűtőben, mivel az összes íz jobban összemosódik.