A bulgurt öntsd egy nagy tálba, majd forrázd le forró vízzel, hogy ellepje. Fedd le, és hagyd állni 10-15 percig, hogy a bulgur megpuhuljon.
Használj szűrőt, hogy a víz ne szivárogjon a tálba, így könnyebb lesz a bulgurt keverni.
Amíg a bulgur pihen, a paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, majd kockázd fel apróra. Az uborkát hámozd meg, vágd félbe, és vágd fel kis kockákra.
A paradicsomokat ne aprítsd túl kicsire, hogy megmaradjon a saláta textúrája.
A petrezselymet és a mentát mosd meg, szárítsd meg alaposan, majd apróra vágd őket.
A petrezselymet és a mentát szúrókéses aprítással tedd finomabbá, hogy jobban beépüljenek a bulgurba.
A fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá az aprított zöldségekhez.
A fokhagyma ízét jobban kiemelheted, ha kissé olívaolajban átforrósítod, mielőtt a salátához adod.
Amikor a bulgur megpuhult, keverd össze a zöldségekkel és a fűszerekkel. Add hozzá a citrom levét, az olívaolajat, sót és borsot.
Kóstold meg a salátát, és ha szükséges, adj hozzá még citromot vagy olívaolajat a frissítő ízhez.
Jól keverd össze, és tálald hűtve. Ha van időd, hagyd pihenni egy órát, hogy az ízek jól összeérjenek.
A Tabbouleh íze még finomabb, ha néhány órán át áll a hűtőben, mivel az összes íz jobban összemosódik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.