Tabbouleh fokhagymåval friss zöldségekkel és bulgurral tålalva

Tabbouleh fokhagymĂĄval

A Tabbouleh egy tradicionĂĄlis közĂ©p-keleti Ă©tel, amely mĂĄr Ă©vszĂĄzadok Ăłta szerepel az arab konyha Ă©tlapjĂĄn. Az Ă©tel igazi frissessĂ©get kĂ©pvisel, melyet a bulgur, a friss petrezselyem Ă©s a menta ad, mĂ­g a fokhagyma Ă©s a citrom frissĂ­tƑ Ă­zvilĂĄga kiemeli az Ă­zeket. A salĂĄta a közel-keleti orszĂĄgok egyik legkedveltebb Ă©telĂ©vĂ© vĂĄlt, Ă©s a mediterrĂĄn Ă©trend szerves rĂ©sze lett. A Tabbouleh igazi ĂŒnnepi Ă©tel, amely tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje lehet egy friss grillezett hĂșsnak vagy egy könnyed vegetĂĄriĂĄnus Ă©tkezĂ©snek. Az Ă©tel rengeteg vĂĄltozaton ment keresztĂŒl, de a fokhagyma hozzĂĄadĂĄsa mĂ©g egyedibbĂ© teszi ezt a hagyomĂĄnyos Ă©telt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Bulgur
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Uborka
⭕ 50 g Friss petrezselyem
⭕ 10 g Friss menta
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Citrom
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt öntsd egy nagy tålba, majd forråzd le forró vízzel, hogy ellepje. Fedd le, és hagyd ållni 10-15 percig, hogy a bulgur megpuhuljon.

    HasznĂĄlj szƱrƑt, hogy a vĂ­z ne szivĂĄrogjon a tĂĄlba, Ă­gy könnyebb lesz a bulgurt keverni.

    2

    Amíg a bulgur pihen, a paradicsomokat mosd meg, vågd félbe, majd kockåzd fel apróra. Az uborkåt håmozd meg, vågd félbe, és vågd fel kis kockåkra.

    A paradicsomokat ne aprĂ­tsd tĂșl kicsire, hogy megmaradjon a salĂĄta textĂșrĂĄja.

    3

    A petrezselymet Ă©s a mentĂĄt mosd meg, szĂĄrĂ­tsd meg alaposan, majd aprĂłra vĂĄgd Ƒket.

    A petrezselymet Ă©s a mentĂĄt szĂșrĂłkĂ©ses aprĂ­tĂĄssal tedd finomabbĂĄ, hogy jobban beĂ©pĂŒljenek a bulgurba.

    4

    A fokhagymĂĄt zĂșzd össze, majd add hozzĂĄ az aprĂ­tott zöldsĂ©gekhez.

    A fokhagyma Ă­zĂ©t jobban kiemelheted, ha kissĂ© olĂ­vaolajban ĂĄtforrĂłsĂ­tod, mielƑtt a salĂĄtĂĄhoz adod.

    5

    Amikor a bulgur megpuhult, keverd össze a zöldségekkel és a fƱszerekkel. Add hozzå a citrom levét, az olívaolajat, sót és borsot.

    KĂłstold meg a salĂĄtĂĄt, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g citromot vagy olĂ­vaolajat a frissĂ­tƑ Ă­zhez.

    6

    JĂłl keverd össze, Ă©s tĂĄlald hƱtve. Ha van idƑd, hagyd pihenni egy ĂłrĂĄt, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    A Tabbouleh Ă­ze mĂ©g finomabb, ha nĂ©hĂĄny ĂłrĂĄn ĂĄt ĂĄll a hƱtƑben, mivel az összes Ă­z jobban összemosĂłdik.