A bulgurt öntsd egy nagy tálba, majd forrázd le forró vízzel, hogy ellepje. Fedd le, és hagyd állni 10-15 percig, hogy a bulgur megpuhuljon.
Ha nincs időd pihentetni a bulgurt, használhatsz instant bulgurt, ami gyorsabban készül el.
Amíg a bulgur pihen, a paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, majd kockázd fel apróra. Az uborkát hámozd meg, vágd félbe, és vágd fel kis kockákra.
A paradicsomok levét érdemes egy tálba lecsöpögtetni, hogy a saláta ne legyen túl vizes.
A petrezselymet és a mentát mosd meg, szárítsd meg alaposan, majd apróra vágd őket.
A friss fűszerek aprításánál érdemes éles késsel dolgozni, hogy ne tapadjanak össze.
A gránátalmát vágd félbe, és ütögesd meg a hátsó oldalát, hogy a magok könnyen kijöjjenek. Add hozzá a salátához.
A gránátalma magjait könnyebben kinyerheted, ha a fél gránátalmát egy tál víz alá tartod és úgy ütögeted.
Amikor a bulgur megpuhult, keverd össze a zöldségekkel, petrezselyemmel, mentával és gránátalmával. Add hozzá a citrom levét, az olívaolajat, sót és borsot.
Kóstold meg a salátát, és ha szükséges, adj hozzá még citromot vagy olívaolajat a frissítő ízhez.
Jól keverd össze, és tálald hűtve. Ha van időd, hagyd pihenni egy órát, hogy az ízek jól összeérjenek.
A Tabbouleh íze még finomabb, ha néhány órán át áll a hűtőben, mivel az összes íz jobban összemosódik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.