Tabbouleh saláta hagymával, menta és petrezselyem keverékével

Tabbouleh hagymával

A Tabbouleh egy hagyományos közép-keleti étel, amely különböző változataiban elérhető, de az alapja mindig a bulgur, petrezselyem és friss zöldségek. A saláta ízvilága friss és üdítő, és különösen jól passzol a meleg nyári hónapokhoz. Az étel a libanoni konyha egyik legnépszerűbb fogása, és gyakran tálalják előételként vagy köretként a főétkezések mellé. Az egészséges összetevők és az egyszerű elkészítés miatt ez az étel tökéletes választás mindennapi étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bulgur
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Hagyma
1 csokor Friss menta
2 db Paradicsom
3 ek. Citromlé
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt öblítsd le, majd forró vízzel öntsd le és hagyd állni 10-15 percig, hogy megpuhuljon.

    Ne hagyd a bulgurt túl hosszú ideig vízben, mert túlpuhulhat és pépesedik.

    2

    A petrezselymet és a mentát apróra vágd, a paradicsomot pedig kockázd fel.

    A petrezselymet és mentát ne vágd túl finomra, hogy ne veszítsenek frissességükből és aromájukból.

    3

    A hagymát szintén apróra vágd, majd a bulgurhoz add hozzá a petrezselymet, mentát, paradicsomot és hagymát.

    A hagymát elkerülheted, ha kevésbé szeretnéd erőteljes ízét.

    4

    Öntsd hozzá a citromlét, olívaolajat, sót és borsot, majd jól keverd össze az összetevőket.

    A citrom friss ízt ad a salátának, így ne sajnáld belőle, ha szeretnéd, egy kicsit többet is adhatsz.

    5

    Tálald frissen, mint köretet vagy önálló ételt.

    A tabbouleh hidegen a legfinomabb, ha lehet, hagyd pihenni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.