Tabbouleh uborkával és friss petrezselyemmel tálalva

Tabbouleh Uborkával

A tabbouleh egy tradicionális közel-keleti étel, amely a friss zöldségek, bulgur és fűszerek kombinációjával készül. Eredetileg Libanonból származik, és különböző változatai léteznek. A tabbouleh friss és tápláló, és minden étkezéshez tökéletes kiegészítője lehet, legyen szó főételről vagy egy könnyű salátáról. Az uborka friss, ropogós állaga pedig tökéletesen illik a saláta textúrájához, kiemelve a zöldfűszerekkel való harmonikus egyensúlyt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bulgur
1 csokor Friss petrezselyem
1 csokor Friss menta
1 db Uborka
2 db Paradicsom
1 db Lemon
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt öblítsd át, majd forró vízben áztasd be 10-15 percre, hogy megpuhuljon.

    A bulgurt ne főzd túl, hogy megőrizze a könnyed, rágós állagát!

    2

    A petrezselymet és a mentát apróra vágd fel, majd egy tálba tedd őket.

    A friss menta és petrezselyem a tabbouleh alapja, így próbálj friss, érett fűszernövényeket választani!

    3

    A paradicsomot és az uborkát vágd apró kockákra, és add hozzá a fűszernövényekhez.

    Az uborka friss, ropogós textúrája és a paradicsom édessége jól kiegészítik a tabbouleh ízét.

    4

    A citromot facsard ki, és öntsd a levét a keverékbe. Add hozzá az olívaolajat, sót és borsot.

    A citrom frissessége kiemeli a saláta ízét és jól ellensúlyozza az olívaolaj gazdag ízét.

    5

    A bulgurt, miután megpuhult, öntsd le a vízzel, és hagyd kihűlni, majd keverd a zöldségekhez és fűszerekhez.

    Ha gyorsabban szeretnéd, a bulgurt gyorsan lehűtheted hideg víz alatt.

    6

    Keverd össze alaposan, hogy az ízek összeérjenek, és tálald frissen.

    A tabbouleh legjobb, ha frissen tálalják, de akár előre is elkészíthető, és a hűtőben tárolva az ízek még inkább összeérnek.