A bulgurt tedd egy tálba, és öntsd rá forró vizet, hogy ellepje. Hagyj állni 10-15 percig, amíg a bulgur megduzzad és megpuhul.
A bulgurt ne hagyd túl sokáig vízben, hogy ne legyen túl lágy. Ha szükséges, pótold a vizet.
Míg a bulgur ázik, apróra vágd a friss petrezselymet, mentát, paradicsomot és uborkát.
A zöldfűszereket minél finomabbra aprítsd, hogy ne legyenek túl nagy darabok, amelyek zavarják az étel textúráját.
Miután a bulgur megpuhult, vedd ki a felesleges vizet, ha maradt, majd keverd össze az apróra vágott zöldségekkel és fűszerekkel.
A bulgur textúrája legyen laza és enyhén nedves, de ne túl vizes.
Add hozzá az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot. Keverd alaposan össze.
A citromlé frissességet ad az ételnek, de ne használd túl sokat, hogy ne legyen túl savanyú.
Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és tálalás előtt hagyd állni 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A tabbouleh ízei jobban összeérnek, ha hagyod pihenni egy kicsit, így az étel friss és ízes lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.