Tabbouleh zöldfűszerekkel frissen tálalva

Tabbouleh zöldfűszerekkel

A Tabbouleh egy tradicionális közel-keleti étel, amely a libanoni, szíriai és palesztin konyhában népszerű. Az étel alapja a bulgur, amelyet friss zöldségekkel és fűszerekkel kevernek össze. A Tabbouleh gyakran tálalják friss zöldfűszerekkel, mint például petrezselyem és menta, és a citromlé és olívaolaj frissessége tökéletesen kiemeli a zöldségek ízét. Ez az étel friss, tápláló és könnyen elkészíthető, tökéletes választás egészséges étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Bulgur
1 csokor Friss petrezselyem
1 csokor Friss menta
2 db Paradicsom
1 db Uborka
3 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt tedd egy tálba, és öntsd rá forró vizet, hogy ellepje. Hagyj állni 10-15 percig, amíg a bulgur megduzzad és megpuhul.

    A bulgurt ne hagyd túl sokáig vízben, hogy ne legyen túl lágy. Ha szükséges, pótold a vizet.

    2

    Míg a bulgur ázik, apróra vágd a friss petrezselymet, mentát, paradicsomot és uborkát.

    A zöldfűszereket minél finomabbra aprítsd, hogy ne legyenek túl nagy darabok, amelyek zavarják az étel textúráját.

    3

    Miután a bulgur megpuhult, vedd ki a felesleges vizet, ha maradt, majd keverd össze az apróra vágott zöldségekkel és fűszerekkel.

    A bulgur textúrája legyen laza és enyhén nedves, de ne túl vizes.

    4

    Add hozzá az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot. Keverd alaposan össze.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, de ne használd túl sokat, hogy ne legyen túl savanyú.

    5

    Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és tálalás előtt hagyd állni 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A tabbouleh ízei jobban összeérnek, ha hagyod pihenni egy kicsit, így az étel friss és ízes lesz.