Garnélás tacos habanero szósszal

Tacos de Camarones con Salsa Habanero

A tacos de camarones con salsa habanero egy igazán tüzes és izgalmas mexikói fogás, amely a habanero paprika erős csípősségét és a garnélarák frissességét ötvözi. A habanero paprika az egyik legcsípősebb mexikói chili, amelyet hagyományosan szószok és marinádok készítéséhez használnak. Az étel eredetileg a mexikói tengerparti régiókból származik, ahol a frissen fogott tengeri ételeket fűszeres szószokkal tálalták. Ha szereted az intenzív ízeket és az erőteljes csípősséget, ez a tacos recept tökéletes választás lesz számodra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Garnélarák
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
1 tk.
1 tk. Bors
8 db Tortilla (kisebb méretű)
1 db Habanero paprika
2 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
1 ek. Ecet
1 tk. Méz
10 g Friss koriander
100 g Káposzta (vékonyra szeletelve)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a garnélarákokat: távolítsd el a páncéljukat és a bélcsatornájukat, majd öblítsd le hideg vízzel.

    A garnélarákok tisztításához használj éles kést vagy ollót. A bélcsatornát óvatosan távolítsd el, hogy ne sértsd meg a húst.

    2

    Aprítsd fel a fokhagymát, majd egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat közepes lángon.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megég és keserű lesz.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, majd a garnélarákokat, sózd és borsozd ízlés szerint. Süsd 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg rózsaszínűek és átlátszatlanok lesznek.

    A garnélarákokat ne süsd túl, mert gumiszerűek lesznek. Amikor rózsaszínűek és átlátszatlanok, akkor vannak készen.

    4

    Facsard rá a lime levét a rákokra, majd tedd félre pihenni.

    A lime leve frissességet ad a rákoknak. Ha nincs lime-od, használhatsz citromot is.

    5

    A habanero szósz elkészítéséhez aprítsd fel a paradicsomot, a lilahagymát és a habanero paprikát (használj kesztyűt!).

    A habanero paprika nagyon csípős, ezért mindenképpen használj kesztyűt a kezeléséhez. Ha nem szereted a nagyon csípőset, távolítsd el a magokat és a hártyákat a paprikából, vagy használj kevesebbet.

    6

    Egy kis lábasban hevíts fel egy kevés olívaolajat, majd pirítsd meg a paradicsomot, a lilahagymát és a habanero paprikát 3-4 percig, amíg kissé megpuhulnak.

    A zöldségek pirítása segít kihozni az ízüket.

    7

    Turmixold össze a megpirított hozzávalókat az ecettel és a mézzel, amíg sima szószt kapsz.

    Az ecet és a méz egyensúlyozza a habanero paprika csípősségét. Kísérletezhetsz más édesítőszerekkel is, például agavésziruppal vagy barna cukorral.

    8

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben, amíg enyhén pirultak és rugalmasak lesznek.

    A tortillákat ne melegítsd túl, mert törékennyé válnak. Ha láng fölött melegíted, figyelj oda, hogy ne égjenek meg.

    9

    Tálalás: helyezz néhány garnélarákot minden tortilla közepére, kanalazz rá habanero szószt, majd szórd meg vékonyra szeletelt lilahagymával, káposztával és friss korianderrel.

    A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Kínálhatsz mellé más szószokat is, például tejfölt vagy avokádókrémet. A habanero szósz nagyon csípős, ezért óvatosan adagold.