Tisztítsd meg a garnélarákokat: távolítsd el a páncéljukat és a bélcsatornájukat, majd öblítsd le hideg vízzel.
A garnélarákok tisztításához használj éles kést vagy ollót. A bélcsatornát óvatosan távolítsd el, hogy ne sértsd meg a húst.
Aprítsd fel a fokhagymát, majd egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat közepes lángon.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megég és keserű lesz.
Add hozzá a fokhagymát, majd a garnélarákokat, sózd és borsozd ízlés szerint. Süsd 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg rózsaszínűek és átlátszatlanok lesznek.
A garnélarákokat ne süsd túl, mert gumiszerűek lesznek. Amikor rózsaszínűek és átlátszatlanok, akkor vannak készen.
Facsard rá a lime levét a rákokra, majd tedd félre pihenni.
A lime leve frissességet ad a rákoknak. Ha nincs lime-od, használhatsz citromot is.
A habanero szósz elkészítéséhez aprítsd fel a paradicsomot, a lilahagymát és a habanero paprikát (használj kesztyűt!).
A habanero paprika nagyon csípős, ezért mindenképpen használj kesztyűt a kezeléséhez. Ha nem szereted a nagyon csípőset, távolítsd el a magokat és a hártyákat a paprikából, vagy használj kevesebbet.
Egy kis lábasban hevíts fel egy kevés olívaolajat, majd pirítsd meg a paradicsomot, a lilahagymát és a habanero paprikát 3-4 percig, amíg kissé megpuhulnak.
A zöldségek pirítása segít kihozni az ízüket.
Turmixold össze a megpirított hozzávalókat az ecettel és a mézzel, amíg sima szószt kapsz.
Az ecet és a méz egyensúlyozza a habanero paprika csípősségét. Kísérletezhetsz más édesítőszerekkel is, például agavésziruppal vagy barna cukorral.
Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben, amíg enyhén pirultak és rugalmasak lesznek.
A tortillákat ne melegítsd túl, mert törékennyé válnak. Ha láng fölött melegíted, figyelj oda, hogy ne égjenek meg.
Tálalás: helyezz néhány garnélarákot minden tortilla közepére, kanalazz rá habanero szószt, majd szórd meg vékonyra szeletelt lilahagymával, káposztával és friss korianderrel.
A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Kínálhatsz mellé más szószokat is, például tejfölt vagy avokádókrémet. A habanero szósz nagyon csípős, ezért óvatosan adagold.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.