Garnélás tacos tamarind szósszal

Tacos de Camarones con Salsa Tamarindo

A tacos de camarones con salsa tamarindo egy különleges mexikói fogás, amely az édes-savanyú tamarind szósz gazdag ízét ötvözi a garnélarák frissességével. A tamarind a mexikói konyha egyik kedvelt alapanyaga, amelyet gyakran használnak szószok és marinádok készítéséhez. A garnélarák ropogós textúrája és a tamarind szósz egyedülálló egyensúlya teszi ezt az ételt igazán különlegessé. Ha szereted az egzotikus ízeket, ez a recept tökéletes választás egy ízletes és gyors mexikói étel elkészítéséhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Garnélarák
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
1 tk.
1 tk. Bors
8 db Tortilla (kisebb méretű)
3 ek. Tamarind paszta
1 ek. Barna cukor
2 ek. Narancslé
1 db Chili paprika
10 g Friss koriander
1 db Lilahagyma
100 g Káposzta (vékonyra szeletelve)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a garnélarákokat: távolítsd el a páncéljukat és a bélcsatornájukat, majd öblítsd le hideg vízzel.

    A bélcsatornát érdemes eltávolítani, mert homokos lehet, és rontja az étel élvezetét.

    2

    Aprítsd fel a fokhagymát, majd egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat közepes lángon.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, majd a garnélarákokat, sózd és borsozd ízlés szerint. Süsd 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg rózsaszínűek és átlátszatlanok lesznek.

    A garnélarákot ne süsd túl, mert rágós lesz. Akkor van kész, ha rózsaszínű és már nem átlátszó.

    4

    Facsard rá a lime levét a rákokra, majd tedd félre pihenni.

    A lime leve segít megőrizni a rákok szaftosságát.

    5

    A tamarind szósz elkészítéséhez egy kis lábasban keverd össze a tamarind pasztát, a barna cukrot, a narancslét és az apróra vágott chili paprikát.

    Ha nincs tamarind pasztád, használhatsz tamarind koncentrátumot, de figyelj az arányokra, mert a koncentrátum erősebb ízű.

    6

    Főzd közepes lángon 5 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.

    A szósz hűlés közben még sűrűsödni fog, ezért ne főzd túl.

    7

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben, amíg enyhén pirultak és rugalmasak lesznek.

    A tortillákat melegítheted mikrohullámú sütőben is, de a serpenyőben való melegítés adja a legjobb eredményt.

    8

    Tálalás: helyezz néhány garnélarákot minden tortilla közepére, kanalazz rá tamarind szószt, majd szórd meg vékonyra szeletelt lilahagymával, káposztával és friss korianderrel.

    A káposzta helyett használhatsz salátát is, ha úgy jobban szereted. A lime leve itt is jól jön, ha még frissítenéd az ízeket.