Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és chili paprikát.
A chili paprika erősségét a magok és a belső hártyák eltávolításával csökkentheted.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.
Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek.
Add hozzá a paradicsomot és a chili paprikát, majd főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom teljesen megpuhul.
Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsomot is.
Fűszerezd a keveréket sóval, borssal és oregánóval, majd add hozzá a chicharrónt. Keverd össze és főzd további 5 percig.
A chicharrón nagyon sós lehet, ezért óvatosan sózd meg a keveréket.
Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.
A tortillákat ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert megkeményednek.
Töltsd meg a tortillákat a fűszeres chicharrón keverékkel, majd szórd meg friss korianderrel.
Ne töltsd túl a tortillákat, különben nehéz lesz összehajtani.
Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.
A lime leve frissességet és savasságot ad az ételnek, ami jól kiegészíti a zsíros chicharrónt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.