Tacos de Chicharrón tálalva

Tacos de Chicharrón

A Tacos de Chicharrón egy népszerű mexikói utcai étel, amely a sertés bőr ropogós textúráját ötvözi a gazdag, fűszeres paradicsomszósszal. Eredetileg a mexikói konyha egyik maradékmentő fogásaként indult, de az évek során az egyik legkedveltebb taco változattá nőtte ki magát. Az étel különösen elterjedt Mexikó középső és északi részein, ahol a chicharrónt gyakran más ételekkel, például babbal vagy salsával kombinálják. A lime frissessége és a koriander élénk íze tökéletesen kiegészíti ezt a ropogós és ízletes tacót.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
300 g Sertés bőr (chicharrón)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros chili paprika
2 db Paradicsom
1 cs. Friss koriander
2 db Lime
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Oregánó
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és chili paprikát.

    A chili paprika erősségét a magok és a belső hártyák eltávolításával csökkentheted.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek.

    3

    Add hozzá a paradicsomot és a chili paprikát, majd főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom teljesen megpuhul.

    Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsomot is.

    4

    Fűszerezd a keveréket sóval, borssal és oregánóval, majd add hozzá a chicharrónt. Keverd össze és főzd további 5 percig.

    A chicharrón nagyon sós lehet, ezért óvatosan sózd meg a keveréket.

    5

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    A tortillákat ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert megkeményednek.

    6

    Töltsd meg a tortillákat a fűszeres chicharrón keverékkel, majd szórd meg friss korianderrel.

    Ne töltsd túl a tortillákat, különben nehéz lesz összehajtani.

    7

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime leve frissességet és savasságot ad az ételnek, ami jól kiegészíti a zsíros chicharrónt.