Tacos de Papas tálalva

Tacos de Papas

A Tacos de Papas egy egyszerű, de annál ízletesebb mexikói étel, amely tökéletes vegetáriánus alternatívát kínál a hagyományos húsos tacók mellett. Eredetileg Mexikó vidéki régióiban terjedt el, ahol az olcsó és elérhető alapanyagokat használták fel a háztartásokban. A burgonya krémes állaga és a mexikói fűszerek keveréke teszi ezt az ételt igazán különlegessé. Könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Burgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros chili paprika
1 cs. Friss koriander
2 db Lime
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Oregánó
1 tk. Füstölt paprika
100 g Reszelt sajt (opcionális)
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a burgonyát, vágd kisebb darabokra, majd főzd sós vízben 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A burgonyát akkor főzd készre, ha villával könnyen átszúrható. Ne főzd túl, mert széteshet.

    2

    Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a chili paprikát.

    A chili paprika magjait és ereit távolítsd el, ha kevésbé csípős ízt szeretnél.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek.

    4

    Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd össze egy villával, hogy pépes állagú legyen.

    Ha krémesebb állagot szeretnél, használhatsz burgonyatörőt is. Ne turmixold a burgonyát, mert ragacsos lesz.

    5

    Add a tört burgonyát a serpenyőbe a hagymás keverékhez, és fűszerezd sóval, borssal, oregánóval és füstölt paprikával. Keverd jól össze és főzd további 5 percig.

    A füstölt paprika különleges ízt ad a burgonyának. Ha nincs otthon, használhatsz sima pirospaprikát is.

    6

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    A tortillákat ne melegítsd túl sokáig, mert kiszáradnak és törékennyé válnak. Ha láng felett melegíted, nagyon figyelj, hogy ne égjenek meg.

    7

    Töltsd meg a tortillákat a fűszeres burgonyakeverékkel, majd szórd meg friss korianderrel és reszelt sajttal (ha használod).

    A reszelt sajt opcionális, de nagyon jól illik a burgonyás tacohoz. Használhatsz cheddar, monterey jack vagy más olvadós sajtot.

    8

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime levét közvetlenül tálalás előtt facsard rá, hogy a friss íz megmaradjon.