A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos és világos színű lesz.
A tojásokat szobahőmérsékleten tartsd, hogy könnyebben felverhető legyen a hab.
A lisztet és a sütőport keverd össze, majd add hozzá a felvert tojásos keverékhez.
A sütőpor segít a tészta könnyedségében, ne hagyd ki belőle!
Öntsd hozzá a meleg vizet, olívaolajat, és egy csipet sót. Keverd jól össze, hogy sima tésztát kapj.
Az olívaolaj nemcsak ízesíti a tésztát, hanem segít abban, hogy ne legyen túl száraz.
Készítsd elő a gesztenyepürét: ha szükséges, egy kicsit hígíthatod a tejjel, hogy könnyen kenhető legyen.
A gesztenyepürét ízlés szerint lehet cukrozni, hogy édesebb legyen.
Melegítsd fel a taiyaki formát, majd önts bele egy kis tésztát, hogy teljesen kitöltse a formát.
Ne töltsd túl a formát, mert a tészta kifuthat sütés közben.
Tedd a közepébe egy kis kanál gesztenyepürét, majd önts rá ismét tésztát, hogy teljesen befedje.
A gesztenyepürét egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatba jusson belőle.
Süsd a taiyakit a formában mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A formát folyamatosan ellenőrizd, hogy ne égjen meg a tészta.
Tálald melegen, és élvezd a finom gesztenyés taiyakit!
A taiyaki legfinomabb frissen fogyasztva, de akár másnap is remek választás reggelire.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.