Taiyaki gesztenyepürével, gluténmentes tésztával tálalva

Taiyaki gesztenyepürével

A taiyaki egy hagyományos japán édesség, amely hal alakú süteményekből áll, és különféle töltelékekkel készül. A gesztenyepürés változat egy finom és különleges desszert, amely nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó. A gluténmentes tészta lehetővé teszi, hogy azok is élvezhessék ezt a japán finomságot, akik gluténérzékenyek. A gesztenyepüré édes és krémes íze tökéletesen illik a tésztához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Közepes tojás
200 g Gluténmentes liszt
100 g Cukor
2 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliás cukor
150 ml Meleg víz
3 ek. Olívaolaj
200 g Gesztenyepüré
100 ml Tej
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos és világos színű lesz.

    A tojásokat szobahőmérsékleten tartsd, hogy könnyebben felverhető legyen a hab.

    2

    A lisztet és a sütőport keverd össze, majd add hozzá a felvert tojásos keverékhez.

    A sütőpor segít a tészta könnyedségében, ne hagyd ki belőle!

    3

    Öntsd hozzá a meleg vizet, olívaolajat, és egy csipet sót. Keverd jól össze, hogy sima tésztát kapj.

    Az olívaolaj nemcsak ízesíti a tésztát, hanem segít abban, hogy ne legyen túl száraz.

    4

    Készítsd elő a gesztenyepürét: ha szükséges, egy kicsit hígíthatod a tejjel, hogy könnyen kenhető legyen.

    A gesztenyepürét ízlés szerint lehet cukrozni, hogy édesebb legyen.

    5

    Melegítsd fel a taiyaki formát, majd önts bele egy kis tésztát, hogy teljesen kitöltse a formát.

    Ne töltsd túl a formát, mert a tészta kifuthat sütés közben.

    6

    Tedd a közepébe egy kis kanál gesztenyepürét, majd önts rá ismét tésztát, hogy teljesen befedje.

    A gesztenyepürét egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatba jusson belőle.

    7

    Süsd a taiyakit a formában mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A formát folyamatosan ellenőrizd, hogy ne égjen meg a tészta.

    8

    Tálald melegen, és élvezd a finom gesztenyés taiyakit!

    A taiyaki legfinomabb frissen fogyasztva, de akár másnap is remek választás reggelire.